2010-02-07

Spion fick sparken efter skilsmässaBloggen Muslimska Friskolan har träffat familjen. Mannen fick arbete som spion i Tyskland. För en utländsk underrättelsetjänst och spionorganisation skulle han verka där. Som täckmantel anställdes han av ett företag för att arbeta på ett helt vanligt kontor. Fast med en del resor, så att den stora frånvaron inte skulle verka suspekt. Post och telefonsamtal sköttes från kontoret. Hans spioneri skulle döljas av ett helt vanligt kontorsarbete.


Senare kom spionen till Sverige. Familjen bosatte sig i Malmö. Men när äktenskapet gick i kras och skilsmässan var klar, fick mannen ett besked av spionorganisationen. Han var inte längre anställningsbar. Utan sin familj ansågs mannen inte lika pålitlig som spion längre. Spionorganisationen hade helt enkelt ingen hållhake på honom längre. Han avskedades på den grunden.


Bloggen vill av säkerhetsskäl inte lämna ut några namn eller vilken organisation som mannen arbetade för. Inte heller vilken stat som anställde honom eller vilka andra länder han arbetat i. Ex-hustrun bor idag i Malmös fashionablaste del. Barn bor centralt i Malmö.


Inga kommentarer: