2010-02-14

Avhoppad diplomat avslöjar Irans ambassader"I januari hoppade Mohammed Reza Heydari i protest av jobbet som Irans konsul i Oslo. Han och hans familj har utsatts för hård press från regimen. Ändå säger han att 27 kolleger runt om i världen funderar på att göra samma sak.

OSLO. Pengar och ett gott liv tystade diplomaten
Mohammed Reza Heydaris samvete i tjugo år. Efter blodbadet i Teheran i slutet av december gick det inte längre.

– Folk gick bara ut och frågade vart deras röster hade tagit vägen. För det dödades de på gatorna. Mitt samvete tillät mig inte att fortsätta, säger 43-årige Mohammed Reza Heydari medan han parkerar sin silverbeige Mercedes utanför ett trevånings hyreshus i Oslos ambassadkvarter."

"Nu är hans bankkonto spärrat. Huset i Iran ser han som förlorat. Hans syskon blir ständigt inkallade till förhör och får höra att deras bror svikit. En bror har blivit uppsagd från sitt jobb på en myndighet."


Källa, Trelleborgs Allehanda måndag 15 februari 2010:"Irans ambassader använder systematiskt information om iranska medborgare runt om i världen för att utöva utpressning, enligt Mohammed Reza Heydari.

Enligt honom arbetar en person heltid med informationsinsamling på ambassaden i Oslo och tre i Stockholm. – När Sydsvenskan trycker den här artikeln kommer ambassaden att förneka att det är så. Och du får aldrig journalistvisum igen, säger han och skrattar."


Källa, Trelleborgs Allehanda måndag 15 februari 2010:
Iranian diplomat Mohammed Reza Heydari Norway speaks about his resignation - 14 Jan 2010:
http://www.youtube.com/watch?v=iAfdHaaNHxE


När ska moderaterna avslöja den iranska regimens köpta spion i Sveriges riksdag?

http://politisktinkorrekt.info/2010/02/14/namnen-pa-moderatfuskarna/


Moderaternas kris fortsätter i DNs huvudledare 15/2 2010:


Inga kommentarer: