2010-02-05

Rosengårdsrapporten ska styra SÄPOs kartläggning av islamisterTrots att det pågår tre JO-utredningar om Rosengårdsrapporten, ger nu Nyamko Sabuni SÄPO uppgiften att granska islamister, baserat på vad som framkom i den ovetenskapliga rapporten med förstört källmaterial:


"– Integrationsministerns senaste utspel försvårar integrationsarbetet i Rosengård och motverkar de framgångar vi nu har. Jag är både upprörd och besviken.

Det säger ordföranden i Rosengårds stadsdelsfullmäktige, Andreas Konstantinides (S).

Vid Folk och Försvars rikskonferens nyligen uppgav integrationsminister Nyamko Sabuni att hon från säpo ska beställa en kartläggning av islamistiska miljöer och rekryterande organisationer.

Samtidigt tog hon åter upp den hårt kritiserade rapporten från Försvarshögskolan "Hot mot demokrati och värdegrund", om situationen i Rosengård.

– Rapporten har inte någon vetenskaplig grund och nu används den på nytt på ett sätt som underblåser islamofobi och främlingsfientlighet, säger Andreas Konstantinides."


Källa, Skånska Dagbladet torsdag 4 februari 2010:
http://www.skanskan.se/article/20100204/MALMO/702049823/1004/malmoAndreas Konstantinides litar inte på Rosengårdsrapporten från Försvarshögskolan. Inte heller på SÄPO. Konstantinides vill i stället att Lunds universitet eller Malmö högskola ska undersöka islamismen på Rosengård:


"Den byggde på intervjuer med bland andra poliser och socialtjänstemän och fick kritik för att inte innehålla några förstahandskällor.
När forskare senare ville granska materialet uppgavs att det förstörts av hänsyn till de intervjuade."


Källa, Skånska Dagbladet torsdag 4 februari 2010:


Skånskans båda artiklar bygger på längre intervjuer där Rosengårdsrapporten sågas i Fria Tidningen onsdag 3 februari 2010:
I
I
Trots att artikeln är djuplodande, så verkar inga journalister i Sverige känna till att Rosengårdsrapporten är föremål för tre olika JO-utredningar. Tidig vår 2009 skrev TT att Rosengårdsrapporten JO-anmälts. Efter det har media varken rapporterat att JO beslutat utreda, eller att hela tre utredningar pågår. Inte heller något om hur det går. Sveriges journalister verkar vara en sorglig yrkeskår som gång på gång skriver om Rosengårdsrapporten utan att gräva fram vad som hänt i det juridiska efterspelet. Det verkar som om vem som helst skulle kunna bli journalist, eftersom vem som helst hade gjort ett bättre arbete än journalister.

Inga kommentarer: