2010-02-12

Värdet med en mångkulturell skolaRektorsakadamin består av ett antal delägare som aldrig själva skulle sätta sina barn i en mångkulturell skola. Bloggen Muslimska Friskolan har intervjuat en av delägarna. Han bor i dyr bostadsrätt i Hammarby sjöstad. Delägaren ansåg att en skolimam som bjöd in islamister från källarmoskéer att föreläsa för grundskoleelever var ett föredöme. Precis sådant som SÄPO kartlägger och motarbetar.
Denna vecka har Rektorsakademin hycklat igen när de valt ut en av landets sämsta skolor, och gett priset till dess rektor. Enda orsaken är att skolan är mångkulturell. Vad är värdet med en mångkulturell misslyckad skola?


Pressmeddelandet nedan:


"Rektorsakademien

I Sverige har vi inte president. Vi har Rektor Lena!

2010-02-09 07:57


Lena Andersson rektor på Dammhagskolan i Landskorna tog hem Rektorsakademiens pris "Heja Rektorn" på nätverksträffen den 8/2 på Filmstaden i Lund.

Under temat Ledaren - förebild eller föregångare samlades Pelle Svensson VD för Malmö FF, Helena L´Estrade, VD för Rektorsakademien, Johannes Karlsson, ung entreprenör och Dallas Diabaté, fritidsledare i Rosengård. Tankarna var många och inspirerande och stämningen hög bland deltagarna.

En av kvällens höjdpunkter var när rektor Lena Andersson tog emot priset Heja Rektorn!

Motiveringen löd:

"Lena är en naturlig ledare med mycket energi och stort förtroende för sina medarbetare. Hon sätter alltid eleven främst och låter den prioriteringen genomsyra hela sitt team. Hon tänker såväl stort som nytt samtidigt har hon en stark känsla för de små detaljerna – de som får hjulen att snurra lite fortare på skolan.

Eller som en elev sa på skolan: ”I Sverige har vi inte president. Vi har Rektor Lena!”

Lena själv var mycket rörd och tyckte att delaktigheten med sina medarbetare och att se värdet med en mångkulturell skola är bland det viktigaste i hennes jobb.

Stort Grattis till Lena Andersson"


Källa, pressmeddelande från Rektorsakademin 9 februari 2010:


Samma nyhet i Helsingborgs Dagblad fredag 12 februari 2010:


Några "trevliga" nyheter från mångulturella Dammhagskolan:
I

Inga kommentarer: