2010-05-08

Dan Parks polisanmälda Muhammedaffisch i TT


Skånska Dagbladet avslöjande idag att en affischkampanj med en ny Muhammedaffisch polisanmäls av RFSL. Det är förmodligen ett verk av Sveriges berömda gatukonstnär Dan Park:
Skånepartiets Muhammedaffisch:

Dan Parks Muhammedaffisch:

Idag tar TT upp nyheten på alla svenska tidningars webbsidor. Det är enligt troliga gissningar Sveriges berömde gatukonstnär Dan Park som ligger bakom. Så här skrivs i kommentarerna till Skånskans ursprungsartikel:


" Detta är ett "konstverk" av en lokalt känd gatukonstnär, som tidigare fått känslorna att svala."

Konst IG 2010-05-08 14:30


"Texten "Kärleken kommer i många skepnader" är ju precis vad man förväntar sig att RFSL skulle skriva. Skulle problemet vara att mannen har ett arabiskt namn, är de uteslutna från det allomfattande kärleksbudskapet där allt numera tycks tillåtet?"

Förvånad 2010-05-08 11:45


"Sakfrågan gäller väl i högsta grad om det är ok för en äldre man att få utlopp för sina lustar på ett barn? Istället angriper man nu de som genom teckningar för fram det som måste sägas nämligen att det är horribelt att en vuxen person tvingar barn att ställa upp på sexuella handlingar - även inom äktenskapets ram, som nu sker i flera MENA länder."

Bojkotta korrektheten 2010-05-08 08:37


Källa, Skånska Dagbladets kommentarsfält lördag 8 maj 2010:"RFSL i Malmö ska polisanmäla en affischkampanj där organisationen själv falskeligen anges som upphovsman. Kampanjen ger uttryck för bland annat främlingsfientlighet och pedofili.

Affischen visar en man med ett arabiskt förnamn tillsammans med en ung flicka.

Främlingsfientliga Skånepartiet och dess ledare Carl P Herslow är under utredning för en affisch där profeten Muhammed avbildats naken tillsammans med en avklädd nioårig flicka."


Källa, Svenska Dagbladet lördag 8 maj 2010:
Läs mer om nyheten i TT:Inga kommentarer: