2010-05-15

Ministern vill köra SÄPOs bil


Idag har Svenska Dagbladet på sidan 21 under Bil & Motor ett reportage om handelsminister Ewa Björling. Björling är tillsammans med jordbruksminister Eskil Erlandsson de två ministrar som utfört sina arbeten klandervärt och med ständiga framsteg. Ewa Björling har en intressant historia bakom sig som god bilförare, och har därför erbjudit SÄPO att själv ratta bilen:


"Hon älskar att meka med sin Porsche ”Skorpan”, en 911 av årsmodell -94."

Mantorps racerbana körde Ewa Björling på första gången -93"

"Till jobbet åker hon Säpobil – oftast Volvo S80 diesel – men Ewa Björling rattar hellre bilen själv än åker med i baksätet och erkänner att hon erbjudit chauffören att byta av, dock utan att lyckas."

"Under ett besök hos franska Renaults bilfabrik ville hon titta på den jeepmodell som skulle köras i Paris–Dakarralllyt lite närmare.

– Renaultchefen visste inte hur man öppnade motorhuven! Så jag fick visa honom. Det var bara jag och en massa gubbar där."


Källa, Svenska Dagbladet sidan 21 i Bil & Motor lördag 15 maj 2010:Finns i Svenska Dagbladet idag. Rätt så charmig serie som jag följer varje vecka, så det är roligt att få vara med."

Källa, bloggen Frihandelsministern lördag 15 maj 2010:


Inga kommentarer: