2010-05-04

Turkiska moskén stängdes i onödanBloggen Muslimska Friskolan fick 2009 den Turkiska moskén på Norra Grängesbergsgatan i Malmö stängd. In flyttade en bilverkstad och moskén kan inte öppna igen:
Men vore det idag ett år senare hade moskén fått vara kvar:


"Riskerna kring Stadex har minskat rejält. Så mycket att affärer, föreningar och boende kan flytta så nära som 75 meter från fabriken. Tidigare gräns var 280 meter."

"Det har stoppat satsningar som secondhandbutiken Sopstationen, en turkisk moské och möbelaffärer."


Källa, Sydsvenskan tisdag 4 maj 2010:Nu väntas gatan på nytt översvämmas av svartklubbar som finansierades av ABF, och polisen stängde på 1990-talet:


"Omvandlingen av Norra Grängesbergsgatan från ett renodlat industriområde till ett område med blandad företagsamhet och förenings- och kulturliv tycks fortsätta.

–‑Så är det, och det är ett enormt tryck på oss, från främst föreningar i Rosengård som är trångbodda eller inte har någonstans att ta vägen, många där behöver ett andningshål på kvällarna"


Källa, Sydsvenskan 3 april 2010:


"Miljönämnden ställer sig inte bakom stadsdel Södra Innerstadens förslag om att kommunen ska begära att länsstyrelsen omprövar miljötillståndet för AB Stadex."
I
Källa, Skånska Dagbladet 27 april 2010:

Inga kommentarer: