2010-05-28

Silbersky överklagar landskronamuslimens fängelsedom


Muslimen Ahmad Akileh dömdes för en timme sedan till fängelse för att ha dödat den svenska värnlösa tanten på en parkeringsplats i Landskrona. Men hans advokat Leif Silbersky har redan bestämt sig för att överklaga domen:

"En 23-åring döms till ett år och tio månaders fängelse för bland annat vållande till annans död efter dödsbråket på en p-plats i Landskrona."

Källa, TT fredag 28 maj 2010:

Se TV där muslimen ljuger poliserna rakt upp i ansiktet, tvärtemot de båda vittnena:


Domen med den dömdes namn och adress samt målsägande finns publicerad hos bloggen Politiskt Inkorrekt. Inga media vill nämligen berätta namnet eller att den dömde är muslim. Han heter idag fortfarande "23-åringen" i media:
http://politisktinkorrekt.info/wp-content/uploads/downloads/2010/05/B-2389-10.pdf


Pressmeddelande 2010-05-28

i Lunds tingsrätts

mål B 1883-10

"Landskronamålet"


Lunds tingsrätt har idag meddelat dom i målet varvid den tilltalade dömts i enlighet med åklagarens åtal för grov misshandel och grovt vållande till annans död såvitt avser den avlidna kvinnan och för misshandel när det gäller hennes make, som han angrep innan han utdelade ett knytnävsslag mot kvinnan. Han döms till ett år och tio månaders fängelse och ska dessutom betala skadestånd till målsäganden (den angripne mannen) med sammanlagt 61 944 kr.


Tingsrätten anser att det i målet är bevisat att den tilltalade utan föregående provokation har angripit den äldre mannen på allmän plats med knytnävsslag mot såväl huvudet som mot dennes rygg. Tingsrätten anser dessutom att det är bevisat att den tilltalade angrep den äldre mannens hustru med ett knytnävsslag mot huvudet när hon skulle hjälpa sin make och att hon på grund av knytnävsslaget föll bakåt på så sätt att bakhuvudet slog i asfalten med full kraft till följd av såväl kraften i slaget som kvinnans egen tyngd. På grund av islaget i asfalten ådrog hon sig sådana skallskador att hon ett par dygn senare avled.


Tingsrätten anser vidare att det är bevisat att den tilltalade var helt klar över att det var en gammal kvinna som han utdelade slaget mot. Eftersom ett vittne på ett avstånd om drygt 20 meter kunde iaktta detta anser tingsrätten att även den tilltalade måste ha kunnat iaktta att det var fråga om en gammal kvinna han slog till.


När man utdelar slag mot äldre personer måste man räkna med att de har svårt att värja sig mot slaget och att ta emot sig om de skulle falla. Tingsrätten anser därför att det är hänsynslöst att utdela slag mot en gammal kvinna och att misshandeln därför ska bedömas som grov. Det är också ett medvetet risktagande gärningsmannen gör när han utdelar slag mot en gammal kvinnas huvud. Om slaget därvid orsakar att den misshandlade dör ska gärningen därför bedömas som grovt vållande till annans död.


Källa, pressmeddelande från Lunds tingsrätt fredag 28 maj 2010:
http://www.lundstingsratt.domstol.se/templates/DV_InfoPage____17574.aspx


Läs mer:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fangelse-for-p-brak-i-landskrona_4781445.svd
http://svt.se/2.22620/1.2019669/fangelse_for_p-platsmisshandel
http://dagbladet.se/nyheter/inrikes/1.2060440-p-platsdomen-overklagas
http://www.blt.se/nyheter/tt_inrikes/flashfalld-for-p-platsdod(1945710).gm
http://www.ystadsallehanda.se/inrikes/article886542/23-aring-doms-till-fangelse-i-ett-ar-och-tio-manader.html
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=213970
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.378513-p-platsdomen-overklagas
http://www.dn.se/nyheter/sverige/23-aringen-domd-till-fangelse-1.1112924
http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2003783/23-aringen-i-landskrona-doms-for-ingers-dod

Inga kommentarer: