2010-05-08

Polisen internutreds för Skånepartiets demonstrationstillstånd"Polisens beslut att ge demonstrationstillstånd till Skånepartiet uppskattas inte av alla. En anonym anmälare har därför anmält polisen för tjänstefel."

"Anmälan om tjänstefel kommer att utredas av interna utredningsgruppen (IUG)."


Läs hela artikeln i Skånska Dagbladet fredag 7 maj 2010:Mycket intressant. Eftersom Skånepartiet i närradion uppgett att de i sitt demonstrationstillstånd skulle visa upp Muhammedaffischen.

Om polisen frias från tjänstefel då de gav Skånepartiet tillstånd för demonstration med Muhammedaffisch, vad innebär det?

Då har polisen gjort rätt som gav partiledaren Carl P Herslow tillstånd att demonstrera och visa upp Muhammedaffischen.

Då kan Herslow inte ha gjort sig skyldig till hets mot folkgrupp.


Om däremot polisen begick tjänstefel, vad innebär det?

Det innebär att polisen själv är skuld till att Herslow i god tro visat upp Muhammedaffischen.

I båda fallen frias Herslow.

Det torde varit i polismyndighetens intresse att i förväg se Muhammedaffischen, för att förvissa sig om att den inte kan vara hets mot folkgrupp, sprida barnpornografi eller ge upphov till en otrygg demonstration. Det kan ju inte vara rimligt att polisen både anmäler spridningen av Muhammedaffischen, och även ger tillstånd att visa upp den på Stortorget inför muslimer, med gripande som resultat.

Herslows försvarare kan säkert ha god användning av internutredningsgruppens beslut för att få en friande dom vid eventuellt åtal.Sydsvenskan publicerade torsdag 6 maj 2010 på sidan C4 följande bild på hur Herslow håller upp Muhammedaffischen. Det är denna sak som polismyndigheten i Skåne ska internutredas för att de först gav demonstrationstillstånd för, och sedan i nästa andetag grep Herslow för:
Inga kommentarer: