2011-08-09

GP, GT och Skolinspektionen skyddar WaberiGöteborgsposten, Göteborgstidningen samt Skolinspektionen censurerar för medborgare och läsare sin vetskap om att Römosseskolans Abdirizak Waberi bröt mot skollagen. Trots att det är det enda brott mot skollagen som gått att bevisa på Römosseskolan.

Skolinspektionen vägrar skriva in att Waberis dubbelarbete är ett brott mot skollagen. Inget dokument ska berätta om det. Trots att Waberis frånvaro orsakade övriga problem på skolan. Det var bloggen Muslimska Friskolans fynd om dubbelarbetet som tvingade bort Waberi från rektorsposten.

Göteborgstidningen säger till bloggen Muslimska Friskolan, att en artikel om Waberis skollagsbrott inte är relevant i sammanhanget. Nyhetschefen tror att bloggen Muslimska Friskolan är ute efter att äventyra Waberis riksdagsplats.

Göteborgspostens nattchef säger att han skiter i om Waberis skollagsbrott står med i tidningen eller inte.

Här är uppgifterna som Skolinspektionen, GT och GP tagit del av, men inte vill ska komma till allmänhetens kännedom. Vilka motiv har myndigheten samt media för att skydda Waberi, så att han lugnt kan sitta kvar i styrelsen för Römosseskolan?Två av dagens artiklar som censurerar bort det bevisade skollagsbrottet:

Inga kommentarer: