2011-08-12

Islamic Center i Malmö illustrerar Eurabias huvudstad
"Malmös moské. Staden utpekas i utländska medier som övertagen av muslimer. Foto: Scanpix" http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2795/1836848_209_105.jpg


"Extrem mediebild av Malmö

Malmö har världen över börjat användas som exempel på en stad där muslimer tagit över. Det har gått så långt att amerikanska filmbolag ställer in inspelningar av risk för trakasserier mot judar och norsk TV med självklarhet nämner stadsdelen Rosengård som "Nordens tuffaste ghetto".

I veckan kom ytterligare ett exempel i den kritiserade amerikanska studien om religiösa konflikter. I studien, gjord av Pew-stiftelsen, fick inte minst Rosengårdskravallerna 2008 Sverige att bli ett av de länder där religiöst grundade konflikter ökat mest.

På utländska bloggar och nyhetsredaktioner pekas Malmö allt oftare ut som huvudstad i det nya Eurabia - en stad där judar trakasseras och kriminaliteten är skyhög. Men hur väl stämmer bilden - och hur har den kunnat bli så extrem?"


Källa, SR P1 Medierna lördag 13 augusti 2011: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2795&artikel=4643911Inga kommentarer: