2011-08-15

Römosseskolans Waberi har medeltida åsikter"Det uppges i flera tidningar att flickor i Abdirisak Waberis friskola skickas ut från lektioner när de har mens. Det politiska etablissemanget blundar för Waberis medeltiga åsikter, skriver kvinnorättsaktivisten Bahareh Andersson."

"Men nu kan jag inte skämta längre; det uppges i flera tidningar att flickor i Waberis nysvenska friskola skickas ut från lektioner när de har mens. De anonyma anmälningarna verkar trovärdiga hävdas det och psykologer uttalar sig att flickor kan uppleva skam eftersom de råkar födas till flickor. Det är inte bara medeltid i ord utan även i praktiken. Jag läser att Waberi har vidareutvecklat sin värdegrundslära om demokrati och jämställdhet - han uppger att mannen "enligt islam" får gifta sig med en kvinna som tillhör en annan religion, men en muslimsk kvinna måste alltid ingå äktenskap med en muslimsk man."

"Men vad händer nu när mannen inte är en svensk-svensk, utan en nysvensk? Jo, han sitter kvar i riksdagen, med hög lön och en massa statliga bidrag till sin skola för att isolera och segregera de muslimska ungdomarna från det svenska samhället. Ni menar säkert att det är en skola för integration men jag kallar det för en skola för introduktion till könsrasism."

"Ni kan förslagsvis börja med att ta bort de religiösa segregationsskolorna och köpa en resebiljett till Waberi till ett land där kvinnor inte har rätt till arbete, där de inte får lämna landet utan männens tillstånd och moralpolisen ser till att kvinnorna inte visar sitt hår på gatorna.

Hellre det än att han får skapa invandrarfientlighet på det sätt som han gör, nu även från riksdagen."

Inga kommentarer: