2011-08-07

Hälericentral som får nya lokaler tystas ner av media

Karta över hälericentral i Malmö som flyttat.


"Tre män greps med tre väskor fulla med stulna skönhetsprodukter på loppmarknaden på Smedjegatan. De misstänks för stöld alternativt häleri."

Källa, islamiseringstidningen Sydsvenskan 1 december 2010: http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1315512/Haleri-pa-loppis.html


Malmö Lopp & PrylmarknadSmedjegatan 5 i Malmö, i källaren under ICA Supermarket: http://www.infodirekt.se/item/381675

Bloggen Muslimska Friskolan passerade igår lördag 6 augusti 2011 loppmarknaden på Smedjegatan, på väg från Triangelns citytunnelstation. På dörren står en handskriven lapp, att loppmarknaden är stängd och flyttad till Özen Allfrukts gamla lokaler på Lantmannagatan 59 i Malmö.

I Özen Allfrukts gamla lokaler vid Överskottsbolaget hittas den splitternya loppmarknade Shoppan, som bloggen Muslimska Friskolan berättade om 1 augusti 2011: http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2011/08/premiar-for-malmos-markligaste-galleria.html

Bloggen Muslimska Friskolan beslutade sig igår för att titta in ännu en gång på Shoppan, som alltså är efterträdaren dit hälericentralen Malmö Lopp & Prylmarknad nu flyttat. Shoppan påstår sig vara helt färdigbyggd om en månad, alltså i september 2011. De små träbåsen har nu försetts med lås. Några försäljare har redan startat. Samma stulna kosmetikaartiklar som tidigare såldes på Malmö Lopp & Prylmarknad återfinns nu här. Permanenta försäljare låter sina prylar stå kvar över natten.

Det rör sig om helt nya artiklar och läderprodukter som inte alls hör till en loppmarknad. Ägaren påstår att de kommer direkt från grossisten. Men då är det ju ingen loppmarknad som ju bara får sälja begagnade produkter. Dessutom är de nya öppettiderna på Shoppan sju dagar i veckan. Det har ingen annan loppmarknad. Vem har gett bygglov till denna nya hälericentral med kraftigt ökade öppettider?

På en flagga med Shoppans logotype utanför affären anges hemsideadressen: http://www.shoppan.se/

Men den hemsidan har för närvarande endast ett webbhotell, One:
Shoppan har muslimska främst arabiska försäljare samt en hel del polska tanter som anländer med färjan från Swinoujscie för att sälja byxor och BH (bysthållare). Shoppan har en skylt som berättar att affären innehåller minibutiker. Öppettiderna är till klockan 18.00 måndag till fredag samt till klockan 16.00 på lördagar och söndagar.

Både Sydsvenskan och Skånska Dagbladet har fått tips om Shoppan för en vecka sedan, men valt att censurera informationen för läsarna, trots pågående kartläggning av det svarta Malmö. Det är obegripligt att denna nyöppnade hälericentral tystas ner av media. Här kunde journalister varit med och beskrivit uppbyggnaden av ett helt ny del av det svarta Malmö i vardande med finansiering, etablering, bygglov etc, men hoppar över.

Vill media verkligen komma åt det svarta Malmö? Om inte så förlorar tidigare rapportering sin trovärdighet. Även den var inte särskilt trovärdig eftersom artiklarna beskrev kriminell verksamhet som bland andra bloggen Muslimska Friskolan meddelat Sydsvenskan för flera år sedan, men som tidningen då valde bort. Sydsvenskan låtsas som om artiklarna om Svarta Malmö är deras eget scoop, när tidningen i själva verket snott det mesta och bidragit till att kriminaliteten levt gott under åren tidningen hållit tyst: http://www.sydsvenskan.se/malmo/svartamalmo/


Inga kommentarer: