2011-08-08

Skolministern vill lägga ner muslimska Römosseskolan"Efter sitt sommartal i Marstrand visade GT anmälningarna mot Römosseskolan till skolminister Jan Björklund (FP). Eftersom han grundade Skolinspektionen, ser han mycket allvarligt på anklagelserna.

- Stämmer de så är det självklart oacceptabelt, säger Folkpartiledaren."

"Missköter sig en skola och de får kritik som de inte rättar till eller om det är mycket grov misskötsel, då ska de lägga ner, säger han. Skolinspektionen ska vara stentuff, det är mina direktiv till dem."

Källa, Göteborgstidningen måndag 8 augusti 2011: http://gt.expressen.se/nyheter/1.2521626/stammer-det-ar-det-oacceptabelt


"Skolinspektionen misstänker att anmälningarna om könsdiskriminering på Römosseskolan i Göteborg stämmer. Under delar av undervisningen ska flickor med menstruation ha varit ovälkomna.

- Finns det ett uns av sanning i detta borde hela skolan stängas ned, säger Marie Carlsson, barnpsykolog i Göteborgs kommun."

"I anmälan till Skolinspektionen står bland annat att Islamlektionen bedrivs i moskén och att en flicka med mens inte får vara i moskén eller röra koranen. Därför skiljs de från övriga i klassen.

- Konsekvensen blir att många unga flickor införlivar det som sanning och tycker illa om sig själva."

Källa, Göteborgstidningen måndag 8 augusti 2011: http://gt.expressen.se/nyheter/1.2521623/barnsykologen-fornedrande


"Sedan årsskiftet är Abdirizak Waberi tjänstledig från rektorsjobbet för sitt uppdrag som riksdagsledamot för Moderaterna. När GT når honom är han inte i Sverige."

" - Kritiken stämmer inte. Jag har varit rektor på Römosseskolan i 10 år och har aldrig hört kritik av den här kalibern förut. Det måste komma från någon som inte är positivt inställd till skolan."

"Vad anser du om kritiken att elever som gått ut Römosseskolan inte klarar av gymnasiestudierna?

- Vi är en bra skola."

Källa, Göteborgstidningen måndag 8 augusti 2011: http://gt.expressen.se/nyheter/1.2521625/ex-rektorn-kritiken-stammer-inteInga kommentarer: