2011-08-02

Islamic Centers serieskytt skulle skjuta Timbuktu

Islamic Centers serieskytt Peter Mangs hade en lista på personer med invandrarbakgrund han tänkte skjuta. En av dem var Timbuktu:


"Den misstänkte serieskytten i Malmö listade sina tänkbara måltavlor. Den trefaldigt mordmisstänkte mannen ska enligt en källa vid minst ett tillfälle ha beväpnat sig och sökt upp folk på listan."

"I arbetet med att kartlägga hans minsta steg så långt tillbaka i tiden som möjligt hittade utredarna listor på namn – tänkbara mål för attentat, är misstanken. Det rör sig om minst flera tiotal, enligt Sydsvenskans uppgifter. Bland dem artisten Jason Diakité, Timbuktu."

”Det är jävligt obehagligt att tänka sig vad meningen var med den här listan. Samtidigt är det väldigt skönt att de har honom nu”

Jason Diakité, känd som artisten Timbuktu, var med på skyttens dödslista."

" – Polisen kontaktade mig i juni och berättade att mitt namn och min adress förekom på en lista i hans dator, säger Jason Diakité."

Källa, islamiseringstidningen Sydsvenskan sidan C2 tisdag 2 augusti 2011: http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1520614/39-aringens-mal-listades-i-datorn.html

Läs mer hos TT tisdag 2 augusti 2011:
http://www.dn.se/nyheter/sverige/serieskytt-tankte-skjuta-timbuktu
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=271357
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.688760-serieskytt-tankte-skjuta-timbuktu
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/serieskytt-tankte-skjuta-timbuktu_6362942.svd

Inga kommentarer: