2011-08-01

Premiär för Malmös märkligaste galleria, Shoppan
Idag måndag 1 augusti 2011 öppnade en helt ny galleria i Malmö. Det finns inget skrivet om den på Internet eller i media. Bloggen Muslimska Friskolan var inbjuden på premiärdagen. Dagen firades med Fanta och Pepsi Max. Blommor stod på presentbordet.

Gallerian Shoppan är en loppmarknad står det på skylten. Loppmarknader får inte sälja nya saker. Shoppan ska enbart sälja helt nya saker enligt ägaren. Hur går det ihop? Kommer det att vara en galleria som följer lagen eller ett nytt objekt som Sydsvenskan kan skriva om under sitt tema "Svarta Malmö"?

Shoppan har från och med idag öppet alla dagar i veckan. Snickarna är inte klara. Ett femtiotal olika små bås inramade av brädor ska intas av försäljare. Idag var det helt tomt i båsen, men ändå förekom försäljning. Kunder lämnade affären med påsar.

En restaurang ska öppna i lokalen. Utländska hantverkare spacklar dess väggar. Föreståndaren är sprungen från Östeuropa och det ringer i hans mobiltelefon hela tiden.

Shoppan har övertagit Özen Allfrukts förra lokaler och nås från parkeringen av Ystadvägen nära Lantmannagatan, men ännu närmre Köpmansgatan. Byggnaden finns vägg i vägg med Föreningarnas Hus vid Bryggeriets gymnasium för skateboard. Närmsta grannbutik är Emmaus Björkå som säljer begagnade second handprylar.


Inga kommentarer: