2011-08-18

Ramadanlunch utnyttjar hemlösa

Muslimska studieförbundet Ibn Rushd tar skattepengar för att marknadsföra islam till oskyldiga hungriga hemlösa svenskar, som inte har råd att tacka nej till den mat som serveras. Ibn Rushd utnyttjar de som står längst ner på botten och tvingar på dem islamiskt djurplågerislaktad halalmat. Muslimske konvertiten Andreas Hasslert lockar hemlösa svenskar med sin nyfunna vidskepelse islam:

Inslaget sändes i SVT Sydnytt klockan 19.52 och 22.20, samt i SVT Sverige idag klockan 19.20 torsdag 18 augusti 2011:


http://www.youtube.com/watch?v=gN1e1elBgJc

"Hemlösa bjuds på ramadanlunch

MALMÖ Idag är det Ramadans artonde dag. Från gryning till skymning ska man avstå från mat, dryck, rökning och sex. Ändå gjorde man idag en muslimsk lunch dock avsedd för ickemuslimer som är hemlösa.


- Ramadan innebär att man ska tänka på de fattiga och de som man främst kommer att tänka på i Sverige är då de hemlösa, säger Romdhane Boussaidi på Studieförbundet Ibn Rushd."

"Träffpunkt Värnan har funnits sen i vintras och får besök av ett 50-tal hemlösa varje dag. Normalt får man bara smörgåsar här, men vid traditionella helgdagar kan man också få festmat som ägg och sill.

Mona, som förestår träffpunkten, säger att hon är glad över att det blir ett litet avbrott från sill och ägg. Och frågan om detta kan bli en tradition lämnar hon öppen."

Källa, SVT Sydnytt torsdag 18 augusti 2011: http://svt.se/2.33782/1.2506484/hemlosa_bjuds_pa_ramadanlunch

Se det konkurrerande nyhetsinslaget om ramadanlunch i TV 4 Nyheterna Malmö och TV4 Play klockan 19.15 torsdag 18 augusti 2011:
"MALMÖ. Bara för att man som muslim fastar under ramadan kan man fortfarande bjuda en behövande på lunch.

- Det tillhör ramadan att ge och vi försöker leva upp till idealet, säger Andreas Hasslert, projektledare på studieförbundet Ibn Rushd."

"I fyra år har Ibn Rushd bjudit hemlösa på lunch under ramadan, denna gång tillsammans med Värnan, tidskriften Aluma och Lönngårdens boende."Inga kommentarer: