2007-10-21

Sa upp sjukskriven lärareLärarinnan hade arbetat på den muslimska friskolan ett tag. Det var otroligt pressande. Hon blev utbränd och sjukskrevs av läkare. Då sades hon upp från sin anställning mitt under sjukskrivningen, av en skolledare.


De andra lärarna på den muslimska friskolan uppfattade uppsägningen som både omoralisk och olaglig. Tillsammans gick lärarinnans kolleger till rektorn med ett ultimatum:
Antingen dras lärarinnans uppsägning tillbaka, eller så slutar alla lärarna på skolan. Lärarna förklarade för rektorn, att skolan lika gärna kunde läggas ner om man säger upp utbrända lärare. Rektorn hade inget val utan att gå med på lärarnas krav/hot. Så den utbrända lärarinnans uppsägning drogs tillbaka. Den här muslimska friskolan är fortfarande, enligt lärarna precis på gränsen till att överhuvudtaget förtjäna att existera.


Väl tillbaka på skolan igen fick den utbrända lärarinnan skrika sig tillbaka respekten hos eleverna. Det var ändlösa och frekventa utskällningar av olydiga elever, som var mycket otrevliga mot sina skolkamrater och skolpersonal. Lärarinnan förklarade för nyanställda på skolan, att det tar en hel termin innan det går att få någorlunda ordning på en klass. Andra lärare på skolan vittnade också om terminslånga intervall innan en klass åtlöd sin klasslärare.


Varför ska det behövas en hel termin på en muslimsk friskola med låg- och mellanstadieelever, innan barnen börjar någorlunda åtlyda sina lärare? På vanliga skolor räcker det ju med några timmar eller ett fåtal dagar. En förklaring är att en muslimsk friskola inte är lika noggrann med att stå på sin personals sida, utan sparkar de som inte passar in. En annan förklaring är att barnen på muslimska friskolor kan vara mycket aggressiva.


Den intressanta frågan som ingen lärarhögskola undersökt, är vad denna aggressivitet på muslimska friskolor beror på? Vad har utbrända lärare på muslimska friskolor för nytta av alla dessa avhandlingar från vänsterfolk på pedagogiska institutioner, om hur trevligt och bra det fungerar på muslimska friskolor. Alla som arbetat på en muslimsk friskola vet att resultaten och slutsatserna inte är sanna. Dessa flummiga vänsterforskare är lika dåliga på att hitta felen i de muslimska friskolorna, som utbildningsminister Jan Björklund sagt att Skolverket är. Det enda dessa forskare producerat för skattepengar är politisk propaganda för muslimska friskolor, som en majoritet av riksdagspartierna skulle vilja förbjuda, men inte kan på grund av Europakonventionen om konfessionella friskolor.


Den här bloggen påstår att det finns inte en enda forskare eller uppsatsskrivare vid en högskola i Sverige, som valt muslimska friskolor att skriva om, som inte samtidigt har en överdrivet positiv syn på islam innan de gått in i projektet. De tycker att det är exotiskt och berikande och slutsatserna i deras forskningsrapporter blir därför alltid positiva. Det finns inga neutrala forskare om muslimska friskolor i Sverige. De häpnadsväckande avslöjandena som gjorts om muslimska friskolor de senaste 14 åren har alltid fått komma från granskande journalister eller lärare som slutat på muslimska friskolor. Hur kan dessa lärare som bäst känner de muslimska friskolorna och journalister som på TV-bandningar och i intervjuer och anmälningar hittat grava missförhållanden, skilja sig så markant från vänsterforskarnas entydigt positiva avhandlingar om muslimska friskolor?


Inga kommentarer: