2007-10-03

Skolminister Björklund hyllasPå den muslimska friskolan hyllas skolminister Jan Björklund från folkpartiet. Det är lärarna på skolan som informellt vid lärarmötena och i diskussioner mellan varandra lovordar hur Björklund är deras enda hopp. På en sådan bråkig skola som den muslimska ser lärarna fram emot varje ny befogenhet de kan få av skolministern.


Björklund ses som en snäll jultomte som i sin säck har allt lärarna önskat. Sin skolledning på den muslimska friskolan däremot, anser lärarna inte vara kompetent att ta itu med problemen. För ofta tar skolledningen elevernas parti mot lärarna för att inte förlora kunder, förlåt elever.


I övrigt på skolan talas det väldigt väl om socialdemokraterna. Det verkar som om många föräldrar till skolbarnen vinner privatekonomiskt på att rösta på socialdemokraternas bidragpolitik. Å andra sidan vinner föräldrarna på att rösta på folkpartiet för sina barns skolgångs skull. Många föräldrar som kommer till skolan säger nämligen rakt ut att den muslimska friskolan är dålig med stor oordning.


Föräldrarna reagerar efter ett tag på oordningen genom att ta sina barn ur skolan. De flesta klasser startar med 20 elever. Efter ett tag in på terminen är vissa klasser nere i 12 eller 13 elever. Och då ska man tänka på att föräldrarna flyttar sina barn till stadens mest ökända kommunala skolor, för att slippa den muslimska friskolan. Hela tiden hörs hot från föräldrar om att ta sina barn från skolan.Varför vaknar inte skolledningen och ser att något måste vara fel?

Inga kommentarer: