2009-08-18

Barnpsykolog varnar för rosengårdseleverNär barnpsykologen på Rosengård nu blivit pensionär har han skrivit en bok. I den vill han tala sanning om hur misslyckat Rosengård är. Det vågade han inte säga rakt ut när han arbetade där. Nu varnar han för att Rosengårds elever kommer att bli ännu värre än vi hittills sett:"Men det kommer att brinna igen. Det skriver den kände barnpsykologen Lars H Gustafsson i sin nya bok ”Gå med dig.”
Han har länge jobbat med barn och ungdomar på Rosengård, han har varit hemma hos de förtvivlade familjerna och han har sett det som politiker och vi andra inte vill se: Desperationen ligger där och pyr, får syre i trångboddheten och kackerlackshelvetet, den väntar bara på att någon ska blåsa liv i elden igen."


"Lars H Gustafsson berättar om en 12-årig flicka vars pappa försvunnit i det krigsdrabbade hemlandet. De hade varit asylsökande länge, orimligt länge, och till slut hade mamman tappat greppet om tillvaron. Hon låg och stirrade in i väggen på sin säng. En säng som var en madrass på golvet. Flickan fick ta hand om sina småsyskon men var själv på väg in i en djup depression.


Familjen bodde i ett rum hos släktingar, nio människor i en liten trea. När de äntligen fick uppehållstillstånd sökte mamman en egen bostad men varken flickan eller släktingarna trodde att hon skulle klara av att ta hand om barnen själv.


Så ser en familjs förtvivlan ut på Rosengård. En av tusentals."


"Men nu när han är pensionär undrar han om han har gjort rätt. Han säger att han har blivit ”medberoende” och att det finns mycket som aldrig har blivit sagt.


Han säger att stenkastningen och bränderna bara var en första varningssignal. Det som hänt i Paris, London och Marseilles kommer att hända här också."


Källa, Metro tisdag 18 augusti 2009:Rosengårds barnpsykolog Lars H Gustafsson har en egen blogg. Där beskriver han problem med bland annat Rosengårds elever och den förda politiken:"Gå med dig
17 augusti, 2009 av fyrelias

Nu finns min nya bok Gå med dig – om glädjen i att vara medmänniska ute i bokhandeln. För dig som beställer den via nätet tycks den just nu vara billigast på adLibris - 167 kr och på Bokus – 172 kr.

Torsdagen den 24/9 kommer jag att presentera boken vid Bokmässan i Göteborg, först på Se Människan-scenen klockan 10 och sedan vid ett miniseminarium kl 11.

Det är en mycket personlig bok, och jag är förstås spänd på mottagandet. Men den är i varje fall vacker! Libris med formgivaren Niklas Lindblad har gjort ett jättefint jobb!"


Källa:


Inga kommentarer: