2009-08-29

Islamist förebild på MalmöfestivalenImamen Ali Ibrahim bjöd in islamisterna i den numera av polisen stängda källarmoskén från Islamiska Kulturföreningen som sympatiserar med al-Qaida, för att föreläsa för de muslimska högstadieeleverna på den kommunala Rosengårdsskolan. Ali Ibrahim har även sett till att det bedrivits islamistiska koranskolor på Rosengårdsskolan. På Rosengårdsskolan var hans uppgift att berätta för svenska lärare hur de kränkte muslimska elever när de undervisade helt normalt, men inte i enlighet med islam. Det kallades officiellt för konfliktlösning men innebar i praktiken att svenska lärare skulle underkasta sig islam. 2006 avslöjade Sydsvenskan att Rosengårdsskolans imam ställde sig positiv till att en terrororganisation från Saudiarabien finansierar moskéer i Sverige:"Den åsikten delar han med en annan av Malmös framträdande muslimer: Ali Ibrahim, som är anställd som kultursekreterare vid Rosengårdsskolan men också är verksam som imam.

– Det var synd att Bejzat tackade nej till erbjudandet. al-Haramain är en stiftelse som vill hjälpa till med pengar utan att styra allt för mycket. De ville att moskén skulle vara för alla muslimer, inte bara att en person styr som idag.

Men al-Haramain är ju terrorstämplat av FN?

– Är de? Det visste inte jag. Jag vet att de fortfarande verkar aktivt i alla fall, att de fortfarande stödjer moskéer.

När al-Haramains planer i Malmö spruckit lämnade doktor Ismail Jalal så småningom Sverige och flyttade till Saudiarabien, där han nu lever."


Källa, Sydsvenskan 6 februari 2006:Förra veckan utsågs imamen Ali IbrahimRosengårdsskolan till dagens förebild på Malmöfestivalen. Priset delades ut av den socialdemokratiske riksdagsmannen Luciano Astudillo:


"Hassela Helpline

Imam från Rosengård blir Dagens förebild

2009-08-21 07:34


På festivalens sista dag hedras Ali Ibrahim som Dagens förebild av Hassela Helpline. Det råkar också vara Ali Ibrahims sista dag före pensioneringen efter 10 års integrationsarbete på Rosengårdsskolan.

- Ali Ibrahim har varit en otrolig tillgång på Rosengårdsskolan, säger Fredrik Eklöf från Hassela Helpline. Han har underlättat vardagen för skolans elever, gjort Sverige begripligt för deras föräldrar och hjälpt pedagoger att förstå muslimsk kultur. Han anlitas för att medla i konflikter.

Ali Ibrahims engagemang är inte att ta miste på. För att ta emot priset denna sena fredag eftermiddag var han tvungen att hitta en ersättare för den familjerådgivning som han hade inbokat.

- De vi har pratat med inför denna utnämning talar om hur han får folks förtroende genom sin kunskap, sin status som imam och framför allt sin stora, fina personlighet, förklarar Fredrik Eklöf.

Motiveringen lyder:

"Med sin djupa kunskap om svensk och muslimsk kultur och sin förtroendeingivande personlighet har Ali varit en synnerligen viktig länk för elever, föräldrar och personal på Rosengårdsskolan. Han har bidragit till otaliga konfliktlösningar och till ökad förståelse."

Hassela Helpline har dagligen under Malmöfestivalen utsett Dagens förebild. Utmärkelsen går till personer som med engagemang och framgång gör saker för barn och ungdomar i Malmö och Skåne.

Kontakt

Fredrik Eklöf, projektchef Hassela Helpline, 040-600 43 43, fredrik.eklof@hasselahelpline.se.

Susanne Johansson, utbildningsansvarig, 040-600 43 42, susanne.johansson@hasselaskane.se

. Ali Ibrahim, Dagens förebild, kultursekreterare Rosengårdsskolan, 040-671 13 63.

Luciano Astudillo, utdelare, riksdagsledamot, 0702026956."


Källa, pressmeddelande från Hassela Helpline fredag 21 augusti 2009:


Inga kommentarer: