2009-08-23

Islamic Center vill ge blommor till poliserna på Rosengård"Vänstergrupperna, bland dem det mycket våldsamma nätverket Antifascistisk Aktion, AFA, och flera närstående grupper missbedömde inte bara stödet från de boende i Herrgården. Aktivisterna hade fullständigt missat att muslimernas viktigaste högtid precis inletts.

I Herrgården är en stor del av de boende muslimer – för dem är fastemånaden Ramadan en tid för fred och eftertanke. - Det är hänsynslöst att de har valt just denna dagen, sade imamen Ayoub Chibli när jag och fotografen Mikael Nilsson mötte honom på Islamic Center, som ligger några stenkast från Herrgården.
De flesta vuxna Rosengårdsbor som jag talade med i går anser precis som Ayoub Chibli att polisens ökade närvaro i Herrgården de senaste månaderna är något bra. De har svårt att förstå varför vänsteraktivister som inte bor i området vill ta bort den trygghet som skapats.
- Istället för att kasta ut poliserna ska vi ge dem blommor, för de förtjänar det, sade Ayoub Chibli.

De enda Herrgårdsbor som visade öppet stöd var delar av det tungt kriminella gänget Black Cobra, som under kvällen vänslades med de maskerade aktivisterna."


Källa, TV4 Nyheterna söndag 23 augusti 2009:


Se TV-inslaget 23/8 2009 där imamen Ayoub Chibli intervjuas vid moskénIslamic Center:

Inga kommentarer: