2009-08-11

Islamist försökte köra ihjäl muslim


Nu drabbas allt mindre städer av de bråk som islamister importerar när Sverige blir slagfält för islam. Islamologen Jan Hjärpes enda (bort)förklaring är att det finns fundamentalister inom kristendomen också, precis som muslimer försöker köra ihjäl varandra:"2009-08-03 04:00 HÄSSLEHOLM


En trafikolycka orsakade ett större bråk på Hantverkaregatan nära Försäkringskassan på söndagseftermiddagen. Enligt tidiga uppgifter från polisen kan en person medvetet ha kört på en annan. Detta fick andra att vilja hämnas."


"– När vi anlände kom det ett gäng springandes som skulle ge sig på personen som kört på den andra bilen. Vi var tvungna att börja med att sära dem åt, uppger räddningsledaren Magnus Carlsson.I botten ligger djupa motsättningar mellan två irakiska grupperingar i Hässleholm, delvis med religiös bakgrund. Den ena gruppen är sunnimuslimer och den andra shiamuslimer."


"Ett par av dem berättar att det länge varit bråk i kvarteret, men av rädsla för hot och våld vågar de inte säga något mer. En man berättar att han vid flera tillfällen själv ingripit och särat på de våldsamma unga männen.


En annan röst sade till Norra Skåne.

– Det är inte klokt att detta händer mellan muslimer i Hässleholm. Vi har lämnat våra länder för att slippa bråk och så fortsätter det här, sa personen besviket."


Källa, Norra Skåne 3 augusti 2009:
"Som Norra Skåne berättade igår körde en 29-årig man på en annan mansperson, 36 år, vi två tillfällen utanför Försäkringskassan i Hässleholm. Snabbt fylldes området av flera personer knutna till de två personerna. Bråk uppstod och situationen var ett tag så hotfull att polisen tillkallade förstärkning för att skilja två folkgrupperingarna åt.


Under söndagen förhördes 29-åringen som senare anhölls misstänkt för mordförsök.– Den misstanken kvarstår, men den kan ju ändras efter nya förhör, vi får se, uppgav Johan Eriksson vid lunchtid igår måndag.


I botten lär ligga ett gammalt bråk kopplat till den muslimska religionen. Enligt de uppgifter Norra Skåne tagit del av ska 29-åringen ha rollen av en "talesman" med en striktare syn på islams regler gentemot de mera liberala landsmännen.


– Det finns fundamentalistiska personer inom både shiamuslimer och sunnimuslimer, ungefär som det finns fundamentalister bland katoliker och protestanter, säger Jan Hjärpe, professor emeritus i islamologi vid Lunds universitet."Källa, Norra Skåne 3 augusti 2009:
Läs mer på:

http://frianyheter.wordpress.com/2009/08/02/irakier-i-storbrak-i-hassleholm-efter-trafikolycka/

http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/08/03/det-nya-sverige-bilist-forsokte-skada-man-tva-ggr-20-talet-irakier-inblandade/

Inga kommentarer: