2009-08-02

Diskriminering ta betalt för omskärelseNär det nu står klart att landstinget måste erbjuda omskärelse, kallar en politiker det diskriminering att ta betalt av muslimer:"HALLAND Landstingspolitikern Inger Johansson förfäras över den höga kostnaden för omskärelse av barn. Det innebär att det finns en stor marknad för hemmafixare, säger hon.

Inger Johansson reagerar på diskriminering varhelst den finns i samhället och hon tycker att kostnaden för omskärelse i Halland kan räknas dit. Hon tror även att det finns en stor okunskap hos invandrare som jämför med kvinnlig omskärelse."

"Enligt Socialstyrelsen finns ett mörkertal vad gäller komplikationer efter att föräldrarna vänt sig till kvackare. Man beräknar att det rör sig om mellan 1 000 och 2 000 gossar.

- Det är kvalificerad barnmisshandel. Inom vilket annat område skulle vi ha acceptans för sådant, säger Inger Johansson upprört.

Hon tycker att taxan, 10 000 kronor, är alldeles för hög. Enligt henne vet inte politikerna vem som satt den summan och hon tycker att frågan måste lyftas till politisk nivå.

- Det måste vara sådan taxa så att ingen söker sig utanför den legitimerade sjukvården. Det diskriminerar dem som inte har råd."Källa, Hallandsposten lördag 1 augusti 2009:


Inga kommentarer: