2009-08-12

Muslimskt bemanningsföretag hyr ut varnad muslimsk läkare

På bilden ovan från SVTs Uppdrag Granskning:
Läkaren Rafik Abu-Ramadan konfronteras av Janne Josefsson:"16:51 onsdag 12 augusti 2009

Flerfaldigt varnad läkare jobbade i Laholm


Läkaren Rafik Abu-Ramadan, som har bedömts som olämplig av Socialstyrelsen i Malmö, har i veckan jobbat på en vårdcentral i Laholm.
Läkaren, som anlitades via ett bemanningsföretag, har fått över 20 anmälningar hos Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN, och han har fått minst tre varningar.
Men bemanningsföretaget anser inte att det är deras ansvar att bedöma om läkarna de hyr ut är lämpliga eller ej. Azim Fatan är vd på bemanningsföretaget läkarresurs, som rekryterade Rafik Abu-Ramadan:


- Vi har inte rätt kompetens själva att bedöma utan vi förlitar oss på socialstyrelsen och HSAN.

Så HSAN har sagt att det var lämplig att använda den här läkaren?

- Lämpligt och lämpligt, de kan säga att jag ställer frågan om läkaren har restriktioner att jobba som läkare


Så ni kan inte garantera att ni rekryterar ut lämplig eller kompetent personal?

- Det är ju så att ingen kan garantera hur bra eller dålig någon är. Vill man veta om en läkare är lämplig eller inte så vänder man sig till hälso och sjukvårdens ansvarsnämnd

Och när man vänder sig till Hälso och sjukvårdens ansvarsnämnd så berättar dom att läkaren Rafik Abu-Ramadan totalt har fått över 20 anmälningar samt att han har blivit varnad 3 gånger. Rafik Abu-Ramadan har tidigare utfört privata omskärelser av småpojkar som har lett till att barnen har fått svåra infektioner, han har skrivit ut narkotiska läkemedel som han inte har journalfört. Han har även förfalskat intyg. Men ändå har han kvar sitt läkarlegitimation.Källa, Sveriges Radio Halland onsdag 12 augusti 2009:Hör intervjun med den muslimske VDn för bemanningsföretaget som inte bryr sig om svenska patienter. Han är bara intresserad av att tjäna pengar genom att bedra svenska skattebetalare via landstinget:


Inga kommentarer: