2011-05-14

Becirov markerar mot islamofobi med integrationsministern"Allt för många människor har fördomar som utgör ett hot mot det öppna samhället. Vi vill nu gemensamt markera mot antisemitismen och islamofobin, skriver judiska och muslimska företrädare tillsammans med integrationsminister Erik Ullenhag."

"Kvinnor som bär slöja får höra att de inte hör hemma i Sverige eller attackeras handgripligen. Journalisten Niklas Orrenius har i Sydsvenska dagbladet beskrivit hur muslimska kvinnor som visar sin religiösa tillhörighet misstänkliggörs, trakasseras och misshandlas."

"ERIK ULLENHAG
integrationsminister

BEJZAT BECIROV
Islamic Center
i Malmö"

Källa, Svenska Dagbladet Brännpunkt lördag 14 maj 2011: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vi-maste-bekampa-hatet-ihop_6164483.svd


"Bland undertecknarna av det gemensamma uppropet märks Bejzat Becirov, Islamic Center i Malmö, Helena Benaouda, ordförande för Sveriges Muslimska Råd och Lena Posner-Körösi, ordförande för Judiska Centralrådet."

Källa, Dagen lördag 14 maj 2011: http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=260443


"Det här hade varit trovärdigt om det inte varit för att en av de som är ansvariga för debattartikeln är Bejzat Becirov, ansvarig för Islamic Center i Malmö. Becirovs kollega, imamen Ayoub Chibli har kallat homosexualitet för "onda begär" i intervjuer utan att Bejzat Becirov offentligt kritiserat det.

Becirov bör tydligt och offentligt fördöma homofientlighet. Annars blir hans medverkan i debattartikeln absurt hycklande."Inga kommentarer: