2011-05-05

Imam vill starta muslimsk friskola och halshugga de som inte fastar under ramadan"En av søkerne til å drive privat muslimsk skole i Norge mener muslimer som ikke faster må halshogges.

Syed Farasat Ali Bukhari er en norsk-pakistansk imam fra Ammerud i Oslo. Han har søkt Utdanningsdirektoratet om å drive grunnskole for 200 muslimske barn.

- Må halshogges

- Hvis en person spiser og drikke offentlig under ramadan, latterliggjør han islam. Og befinner vedkommende seg i et muslimsk samfunn/stat, så skal myndighetene halshogge ham, sier imamen i en video på nettetedet YouTube.

Søknaden til Bukhari er ikke ferdigbehandlet, men det er fritt fram for hvem som helst å søke om å starte privatskole bare man han økonomien i orden.

I søknaden til Utdanningsdirektoratet står det ingenting om halshogging. Derimot forplikter Bukhari seg til å følge både læreplaner, opplæringslov og privatskolelov. Og han er en kvalifisert søker - økonomien er i orden."

"Frp-leder Siv Jensen tror denne søknaden var blitt innvilget dersom ikke denne videon hadde dukket opp.

- Med det naive politiske flertallet i Norge så hadde nok denne søknaden blitt innvilget, sier hun.

- Dette er jo det beste beviset for hvorfor vi ikke skal muslimske skoler. Fremskrittspartiet har vært krystallklare på det i alle år av integreringshensyn, understreker hun.

Etter det NRK kjenner til var ikke Utdanningsdirektoratet, som behandler søknaden, kjent med imamens synspunkter.

- Direktoratet har kompetanse

Utdanningsminister Kristin Halvorsen sier at direktoratet har kompetanse og muligheter til tilsyn.

- De kan møte opp på skolen og sjekke undervisningen. Skoler som truer med dødsstraff, eller som prøver å indoktrinere barn, handler i strid med holdningen i læreplanen om toleranse og menneskeverd, og kan ikke drive i Norge, sier Halvorsen som tviler sterkt på at imamen får innvilget søknaden om å starte en muslimsk privatskole."


Källa, NRK onsdag 4 maj 2011:


NTB onsdag 4 maj 2011:Inga kommentarer: