2011-05-07

Kristen politiker frågas ut om muslimska friskolor"Styreleder Rawafid Shahad i organisasjonen Mødre for muslimsk grunnskole er en av søkerne som vil starte muslimsk privatskole i Oslo i 2012. Hun mener det er på tide at også muslimer får et alternativ til offentlig grunnskole."


"Hun er også rektor ved voksenopplæringen Urtehagen friskole i Oslo. Skolen er en privat skole grunnlagt på islam, ifølge hjemmesiden. De fleste elevene er kvinner med innvandrerbakgrunn."

"Nestleder Dagrun Eriksen i KrF mener det er en foreldrerett å velge skole for barna sine.

– Hvis vi sa nei til muslimske privatskoler, måtte vi sagt nei til kristne skoler også. Det mener vi er feil, siden både kristne og muslimske foreldre har samme rett til å velge hva slags skole barna deres skal gå på, sier Eriksen.

Også Muslim Education System ønsker å starte muslimsk grunnskole i 2012. Det er imam Syed Farasat Ali Bukhari som står bak søknaden. Denne uken viste NRK en video av imamen, der han sier at de som bryter fasten må halshugges. Eriksen mener denne saken viser at det er svært viktig å gå søkerne nøye etter i sømmene."


Källa, Vårt Land lördag 7 maj 2011: http://www.vl.no/samfunn/article128162.zrm


Inga kommentarer: