2011-05-06

Kristen partiledare vill stoppa muslimsk friskola
"Onsdag avslørte NRK at en av søkerne til å drive privat muslimsk skole i Norge mener muslimer som ikke faster må halshogges. Sjokkbudskapet fra imamen Syed Farasat Ali Bukhar ble formidlet i Dagsrevyen onsdag kveld."

"KrF-leder Knut Arild Hareide er prinsippiell tilhenger av friskoler, men mener ikke søknaden fra den muslimske skolen bør innvilges.

- Reportasjen avslører tydelig at dette ikke er en seriøs aktør, sier Hareide til NRK.

Hege Storhaug mener derimot at det blir håpløst å avdekke hvilke muslimske skoler som bør får starte opp eller ikke. Hun mener det eneste riktige hadde vært å forskjellsbehandle kristene og muslimer, men innser at det er vanskelig i praksis.

Hun sier til Dagen at avsløringene i NRK-reportasjen føyer seg inn i et mønster.

- Idet man organiserer islam, dukker klassisk sharia opp. Så vidt jeg vet finnes det ikke en eneste moské i Norge som ikke følger sharia på et eller annet nivå. Derfor er det ingen grunn til å bli sjokkert over at det samme er tilfellet når det skal opprettes en muslimsk privatskole. Politikerne våre klarer ikke å se at islam og kristendommen er to helt forksjellige størrelser.

Dersom ikke politikerne klarer å se forskjellen på kristne og muslimer bør alle skjæres over én kam i følge Storhaug.

- Islam er mer juss og politikk enn teologi, tydelig eksemplifisert i NRKs avsløring. Så lenge ikke dette erkjennes, vil det ikke være mulig å forskjellsbehandle kristne og muslimske privatskoler, for da vil diskrimineringslovverket tre i kraft. Derfor ser vi i Human Rights Service ingen annen utvei per i dag enn at myndighetene må på et generelt grunnlag si nei til etablering av flere religiøse privatskoler.

– Gjøres dette, ser vi dog smutthullet: muslimer som oppretter privatskoler basert på alternativ pedagogikk, der islamundervisning legges inn i skolens lokaler, legger Storhaug til."
Inga kommentarer: