2011-05-24

Klassen som Gud glömde på Ögårdsskolan

Islamic Centers muslimska friskola Ögårdsskolan vid den stora moskén i Malmö har sedan vårterminen 2010 haft Skolinspektionens jurist Maria Mohlin i Lund efter sig.

Detta efter att Ögårdsskolan olagligt straffat två muslimska elever med enskild undervisning i två hela månader samt olagligt hotat eleverna med att inte få återvända till klassen om de inte bad sin lärare om ursäkt:Efter att en storasyster anmält Ögårdsskolan till Skolinspektionen flydde de drabbade eleverna höstterminen 2010 till mellanstadiet på den kommunala Kryddgårdsskolan i Rosengård.


Vårterminen 2011 har Ögårdsskolan sänt in två handlingar som beskrivit vilka åtgärder som vidtagits. Så här rubriceras de i Skolinspektionens diarium:

Uppföljning av Skolinspektionens beslut Dnr 42-2010:2365 Ögårdsskolan Islamic Center i Malmö

De två dokumenten på bilderna ovan är från 28 april 2011 samt 19 maj 2011. Klicka på dem för att förstora!

Den främsta åtgärden som den av Skolinspektionen kritiserade biträdande rektorn Ann-Louise Wallner vidtagit är att tvinga samtliga skolans lärare att läsa en bok som är talande för klimatet på skolan. Boken heter "Klassen som Gud glömde" av Gudrun Ekstrand och Balli Lelinge.

Den muslim som planerar att placera sitt barn på Ögårdsskolan kan alltså räkna med en skolmiljö som Gud glömt för sitt barn. Låter det förtroendeingivande? Vidare har Ögårdsskolans biträdande rektor tvingats informera sina lärare om att inga kränkningar mot elever är tillåtna.


Inga kommentarer: