2011-05-20

Ledamot i muslimsk förskola vräkt efter hot"Muslimsk förskoleägare vräkt

20 maj , 2011 09:00

En 52-årig muslimsk man med 7 barn vräks nu med familjen efter upprepade störningar och hot.

Hyresvärden Uppsalahem sa upp hyresavtalet och menade i första hand att hyresavtalet var förverkat på grund av störningar. Uppsalahem anförde b.l.a att en av mannens söner dömts för misshandel mot en granne. Hyresvärden anförde även att mannens familj som bestod av nio personer hade högljudda gräl, smällde i dörrar samt att ett inbrott skett i en grannens källarförråd. Trots uppmaningar om att vidta rättelse fortsatte störningarna.

Familjen, främst barnen, hade trakasserat grannen och bland annat sagt ”hora, fitta, djävla kärring och du ska dö”. ”chamotta” Mannen menade att hyresvärden tagit grannens parti för att han var av utländsk härkomst. Enligt honom ljög grannen om såväl störningarna som misshandeln eftersom hon är rasist. Hyresnämnden fäste tilltro till grannens uppgifter och fann det styrkt att mannen och hans familj orsakat sådana störningar i boendet som grannarna skäligen inte ska behöva tåla. Även misshandeln var genom brottmålsdomen styrkt.

Vid en samlad bedömning fann nämnden att mannen åsidosatt sina förpliktelser i så hög grad att hyresavtalet skäligen inte kunde förlängas."


Pappan var styrelseledamot i den muslimska förskolan Salaams förskola i Uppsala enligt Västra Götalands Nättidning:

"Styrelseledamot för Salaams förskola, Muslimska Föräldrars ekonomisk förening"

Källa, Västra Götalands Nättidning fredag 20 maj 2011: http://vgnt.se/muslimsk-forskoleagare-vrakt/

Styrelseledamoten Khodr Ali i Salaams förskola berättar idag för bloggen Muslimska Friskolan, att den arabiska förskolan Salaam i Uppsala nu är stängd. Khodr Ali bekräftar för bloggen Muslimska Friskolan, att den vräkta pappan var styrelseledamot i den muslimska förskolan Salaam.

Inga kommentarer: