2011-05-26

Imamer får tillfälle ta avstånd från förintelsen"Filmen Unga muslimer möter förintelsen visas i Latinskolans aula måndagen den 30 maj klockan 14."

"I höstas startade några elever på Malmö Latinskola projektet Unga muslimer möter förintelsen. Under våren har klassen besökt Auschwitz, och den 30 maj bjuder de in till filmvisning och debatt för att dela med sig av sina erfarenheter."

Källa, Lokaltidningen Malmö sidan 4 onsdag 25 maj 2011.


Hur många av Malmös imamer kommer att dyka upp och säga att de muslimska elevernas väg att ta avstånd från förintelsen på judar är den rätta? Eftersom filmvisningen är öppen för allmänheten borde imamerna dyka upp och förklara att antisemitismen i Malmö ska stoppas, annnars går det för Malmö som i Hitlertyskland. Om imamerna inte dyker upp betyder det att de inte bryr sig.


"SPSP3 tillbaka från studieresan till Auschwitz

Nu är SPSP3 tillbaka från studieresan till Auschwitz. Föredragsturnén har inletts och snart har varje klass på skolan fått lyssna till viktiga erfarenheter och se skakande foton. Efter påsk fortsätter projektgruppen till andra skolor. Vill du få besök, så kontakta rektor Stefan Njord eller projektledare Leif Holmstedt. Den film, som Marie-Louise Sandell färdigställer, beräknas vara färdig om några veckor."Gymnasieklassen från Malmö latinskola besöker Auschwitz: http://www.malmo.se/images/18.77b107c212e1f5a356a800079985/DSC_2381%283%29.jpg


Ingen elev i Malmö latinskolas gymnasieklass som besökte Auschwitz har svensk bakgrund: http://www.malmo.se/Medborgare/Forskola--utbildning/Gymnasieskola/Kommunala-gymnasieskolor/Malmo-latinskola.html


Inga kommentarer: