2011-05-01

Muslimska friskolor avskaffar idrottsturneringar
Minns du hur din kommunala skola i mellanstadiet fick möta andra skolor i idrottsturneringar? Detta har Sveriges Islamiska Skolor (SIS) avskaffat. Ordförande för SIS är moderate riksdagsmannen Abdirizak Waberi.

För att ytterligare segregera elever på muslimska friskolor och framhäva slöjor som något naturligt får Sveriges Islamiska Skolor endast möta andra muslimska friskolor i SIS. Att möta svenska elever från svenska kommunala skolor förbjuds:


"SIS-turneringen

Efter årets SIS-turnering kom deltagarna från Römosseskolan hem med två fina pokaler! Flickorna i årsgruppen 4-5 vann guld i både fotboll och basket, ett stort grattis till dem!

Årets Akhlaq-pris, som är pris för bästa uppförande, vanns av flickorna i årsgrupp 4-5 från Imanskolan i Uppsala och pojkarna i årsgrupp 4-5 från Islamiska skolan i Växjö. Römosseskolans flickgrupp 4-5 fick dock väldigt många röster till Akhlaq-priset och speciellt mycket beröm för sitt fina uppförande fick Doha i årskurs 5.

Personalen som var med på turneringen uppskattar att de fått en chans att spendera tid med eleverna utanför den vanliga skolmiljön. De är glada över att de flesta av eleverna uppförde sig väl och kunde visa upp en mindre busig sida än de visar här i skolan. Under lördagen var allihop på Gröna Lund och även där skötte sig eleverna jättebra! Personalen tycker även det är bra att både elever och personal får träffa andra från Islamiska skolor."Bild från SIS-turneringen med endast muslimska elever: http://www.romosseskolan.com/images/SIS-turneringen/080503/01.jpg


Inga kommentarer: