2011-12-22

Endast araber på gymnasieskola i Malmö ?I Sydnytts inslag 22/12 2011 verkar det som om det endast går araber på gymnasiet Frans Suell i Malmö. En blond medelålders kvinnlig gymnasiechef berättar stolt om sina muslimska elever från Rosengård:


"Boken om Zlatan, "Jag är Zlatan Ibrahimovic", har hittills sålt i en halv miljon exemplar och lockar nya läsargrupper. På yrkesgymnasiet Frans Suell i Malmö är den lockat eleverna till läsning och där har skolan valt att köpa in den i många exemplar.

Har liknande bakgrund

- Zlatan har lärt blattar läsa böcker. Vi läste inte böcker innan, så det är något stort för oss, säger eleven Hossein Ghannan.

På skolan studerar många elever som har en bakgrund liknande Zlatans. Många eleverna är precis som Zlatan uppväxta på Rosengård.

- Vi kände att boken kunde vara något att föra in i skolan, så vi köpte både klassuppsättningar och enstaka böcker och det är en succé. Allt är utlånat, säger Barbro Willners, gymnasiechef."

Källa, SVT Sydnytt samt SVT Rapport torsdag 22 december 2011: http://svt.se/2.33782/1.2657574/zlatanbok_ger_ny_typ_av_lasare


Och redan samma kväll ingrep polisen mot nybildade muslimerRosengård som läst Zlatans bok: http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1594642/En-omhandertagen-efter-fyrverkeribus.html

Inga kommentarer: