2011-12-15

Moskén startar koppleriverksamhet på Internet"Det finns för få platser för troende muslimer att möta en partner, enligt moskén i Göteborg, som nu startar en nätdejtingsajt för att hjälpa unga muslimska singlar att hitta den rätta på ett muslimskt sätt - halal. Abu Mahmoud, som tog initiativet tillsammans med sin fru, menar att det är en viktig del av moskéns verksamhet.

Lyssna på radioinslaget:


Moskén är ju inte bara en böneplats, det är en social plats också och moskén finns för att kunna ta itu med sociala problem i samhället och ett av de här problemen är ju att man inte lätt kan hitta en partner, säger Abu Mahmoud.

Det är ingen vanlig dejtingsajt med bilder och presentationer, utan en förmedling. Inga medlemmar syns på sidan, utan kontakter förmedlas via Abu Mahmoud och hans fru, som väljer ut någon som de tycker verkar lämplig.

– Vi vill göra dejtningen på ett så islamsikt sett som möjligt, d vs att mannens familj kommer till kvinnans familj och dejtar, föräldrarna spelar en huvudroll i dejtingprocessen.

Att verksamheten flyttar ut på nätet är bara ett nytt forum -moskén har länge fungerat som någon form av kontaktförmedling. I södermalmsmoskén i Stockholm hade man under många år en pärm där giftaslystna moskébesökare kunde skriva in sina kontaktuppgifter, säger Abdallah Salah, Vice ordförande i Islamiska förbundet i Stockholm."

Källa, SR International torsdag 15 december 2011: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3993&artikel=4859269


"Sökande registrerar sig och vi matchar er. Det är endast vi som kommer ha tillgång till sökandes information. Sökande är således anonyma tills vi föreslår en lämplig partner."

Källa, Halaldejt som drivs i projektform av Göteborgs moské och Islamiska informationsföreningen (IIF) :"Trött på att vara singel?

Är det dags att gifta sig?

Då kanske halaldejt kan vara något för dig!

Göteborgs Moské har påbörjat ett nytt projekt som ska hjälpa muslimska singlar i Sverige att hitta en lämplig parter. Projektet är unikt och vi hoppas att med Allahs hjälp, vara en bro mellan blivande parterna."

Källa, Göteborgs moské:


Registrera dina uppgifter på Halaldejt: http://www.halaldejt.se/index.php/register

Inga kommentarer: