2011-12-28

Muslimska föräldrar vill ha kvar barn på Rosengårds turkiska friskola som saknar bygglov
"Nu under jullovet måste de knappt 50 barn som gått på Kunskapsboningens skola i Malmö få nya skolplatser sedan Skolinspektionen beslutat att stänga skolan. Men föräldrarna är kritiska och vill att Skolinspektionen ska ompröva sitt beslut.

Lyssna till radioinslaget:


"Skolan kan överklaga stängningen. Om det blir så vill Ibrahim Tas, vd för Malmö Utbildning AB som driver skolan inte säga än. Han har själv barn på skolan och eftersom han är en av dem som undertecknat brevet från föräldrarna måste Skolinspektionen ta ställning till om brevet möjligen ska ses som ett överklagande.

Föräldrarna är också kritiska till att de först fick beskedet om stängningen via medierna. Det beklagar Lotta KårlindSkolinspektionen som utgick från att huvudmannen skulle informera dem eftersom kontakterna enligt föräldrarna själva tidigare fungerat bra."

Källa, Sveriges Radio Malmöhus onsdag 28 december 2011: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=4879159


Läs mer om den turkiske rektorn och ägaren Ibrahim Tas som inte skaffade bygglov till skolan. När den stängdes lurade han de muslimska föräldrarna genom att inte berätta för dem om att Rosengårds turkiska friskola stängt 22 december 2011:


Inga kommentarer: