2011-12-17

Polistidningens chefredaktör intervjuas om hat mot poliselev i slöja


Idag lördag klockan 17.00 sänds flera intervjuer om näthatet mot poliseleven i slöja. Polistidningens chefredaktör kommenterar att muslimenpolishögskolan kallas äckelhoran som man kommer att vägra stanna för och anmäla som maskerad i slöja med pistol. En annan chefredaktör anklagar poliseleven för att hon sätter Gud före folket. Ett fall i England redogör hur en muslimsk polis i slöja vägrat ta sin polischef i hand:


"Första snuten i slöja. De senaste fem åren har det varit tillåtet att bära slöja, kippa eller turban inom den svenska poliskåren. Men nu när den första eleven på polishögskolan med hijab träder fram i media väcker det debatt - är verkligen en polis i slöja förenlig med den sekulära staten? Snuten i slöja har också väckt de antimuslimska stämningarna på nätet och på forum som Flashback florerar hatet och kränkningarna mot den kvinnliga poliseleven Donna Eljammal.

Hur ska det rasistiska näthatet, som ofta riktar sig mot muslimer, bekämpas? Camilla Grepe, religionskritisk debattör och chefredaktör för tidskriften Bright samt integrationsminister Erik Ullenhag gästar Människor och tro och Patrik Holmström, Sveriges Radios korrespondent i London berättar om poliser i hijab i Storbritannien där polis och militär sen länge haft en mångkulturell prägel."

Källa, SR Människor & Tro fredag 16 december 2011: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=416&artikel=4856508
Tablå P1
Idag, lördag 17 december


Ett program i skärningspunkten mellan religion och politik.
Från i går.

Inga kommentarer: