2008-12-19

Antidemokratiska salafister i RosengårdIslamiska Kulturföreningen granskas idag av islamexperten Pernilla Ouis. Hon varnar för den antidemokratiska väg som denna källarmoské har i sin lära och nu uppvisar i sina upplopp på Rosengård. I upploppen deltar barn från Islamiska Kulturföreningens koranskola för salafister:"I den aktuella islamiska föreningen har denna kamp vunnits av den ideologiska inriktning som kallas salafi, som anses vara den mest hårdföra, puritana och västfientliga tolkningen av islam. Den som inte accepterar deras tolkning anses som otrogen – ett epitet som också används mot vanliga muslimer.


Gruppen står för patriarkala, homofoba och odemokratiska värderingar. Angrepp mot väst kan legitimeras utifrån att man anser att väst attackerat muslimerna först. Ett jihad pågår i försvaret av den rätta tron där alla medel är tillåtna.


Det är därför obegripligt hur antifascister kan stödja en så pass fascistoid gruppering som denna. Situationen kan beskrivas som halal-hippiens ultimata paradox: stödet för ”den Andra” mot majoritetens diskriminering förblindar att se det förtryck som utförs av dessa ”Andra” i sin tur. Antifascismens mest grundläggande värderingar läggs åt sidan i detta odelade stöd, där kampen mot etablissemanget och makteliten överskuggar allt annat. I Rosengård har de förenats med salafi-gruppen i ett slags bisarr jihad mot polis, brandmän och busschaufförer, men vad är det egentligen man vill uppnå med sina kravaller?"


Läs hela krönikan i Sydsvenskan fredag 19 december 2008:


Fler artiklar om upploppen i Rosengård fredag 19 december 2008:

Inga kommentarer: