2008-12-25

Islamistisk källarmoské försvaras av Islamic Centers besökare"Konflikten gäller en källarlokal som tidigare använts som bland annat moské. Fastighetsägaren vill använda den till annat.

Konflikten har dragit till sig många ungdomar utifrån som deltar i bråken, enligt polisen många som är kända från andra våldsamma sammanhang och upplopp.

Rosengårdsbon Emis Haxhi är upprörd över att utomstående lägger sig i konflikten. Våldsamheterna får negativa följder för alla muslimer i Sverige, befarar han.

- De kanske har kommit för att hjälpa, men det är en björntjänst.

TT träffar honom när han är på väg till fredagsbönen i Islamic Centers moské vid Jägersro i Malmö.

- Islam är fred. Alla muslimer är fredliga. Det ska vi visa med våra handlingar, säger han till TT."


Källa, TT i Kristianstadsbladet 19 december 2008:
Men i Aftonbladets TT-version försvarar samme Emis Haxhi Islamiska Kulturföreningen:

"Verksamheten som bedrivits i den omstridda källarlokalen har betytt mycket för många människor, framhåller han, och han tycker att det var fel av fastighetsägaren Contentus att köra ut Islamiska kulturföreningen."

Källa, TT i Aftonbladet 19 december 2008:Bloggen Muslimska Friskolan har träffat Enis Haxhi. Förnamnet är Enis och inte Emis. Han är en mycket fredlig muslim från Balkan. Han ställer upp frivilligt för Rosengård. Men om han som fredlig muslim väljer den stora moskén vid Islamic Center i stället för Islamiska Kulturföreningens islamistiska källarmoské, varför försvarar han då att islamisterna ska få vara kvar och sprida sin farliga lära?Islamiska Kulturföreningen har i många år bedrivit fundamentalistisk koranskola i sin källarmoské. I den stora moskén har Islamic Center i stället satsat på sin muslimska friskola Ögårdsskolan som ska följa svensk läroplan. Vad ska vanliga svenskar tro när en fredlig muslim som tillhör Islamic Center försvarar en islamistisk källarmoské? Tycker Islamic Centers andra moderata muslimska besökare också att det är rätt att islamister ska få verka fritt? I så fall förstår vi nu varför moderata muslimer varken fördömer eller vill stoppa islamismen från att breda ut sig.


Inga kommentarer: