2008-12-21

Halal-tvs fejkade debattImorgon måndag klockan 20.00 sänds Efter Halal. Det låtsas vara ett diskussionprogram som SVT bjuder på för att vara tittarna till lags så att en debatt tas om Halal-tv. Det är fel. Läs om de verkliga skälen här, nämligen att del 8 av Halal-tv inte var möjligt att sända och stoppades:
Redan för en vecka sedan spelades Efter Halal som sänds imorgon in. SVT gick orättvist ut i Svenska Dagbladet och beskyllde kritiker för att inte vilja ställa upp i Efter Halal:Det gjorde SVT för att Resumé dagen innan avslöjat att Efter Halal var ett ersättningsprogram för del 8 av Halal-tv:
SVT vill alltså sprida en dimridå. Egentligen erkänner ju SVT då att debattprogrammet Efter Halal inte heller blir objektivt eftersom det fattas tillräckligt med kritiker. Men det är inte hela sanningen.Enligt olika källor gjorde Halal-tvs producent Anna Lindman Barsk så här. Hon tog inte alls kontakt med flera välkända kritiker av Halal-tv. Det hade alltså varit lätt för SVT att få ihop tillräckligt med kritiker om man bara velat. I stället var det några speciellt utvalda kritiker som Anna Lindman Barsk absolut ville ha. Inga andra dög. Dessa upplevde Anna Lindman Barsk som märklig och påstridig samt att allt var bråttom och hafsigt påkommet. Det bekräftar att Efter Halal inte alls varit idén sedan innan 3 november 2008 som projektledaren för Halal-tv Gunnar Hofverberg påstådde. Det hafsiga beror på att Efter Halal snabbt fått ersätta del 8 som utgår på grund av att Kalla Fakta redan avslöjat Kvinnoforum och Bam Björling.SVTs ansvariga har försökt intala bloggen Muslimska Friskolan att Halal-tv-redaktionen inte alls har något med Halal-tv i Umeå att göra utan helt är en stockholmsproduktion. Det är både sant och falskt. Sant till så vida att Anna Lindman Barsk är stationerad i Stockholm och inte i Umeå. Och det är hon som raggade upp personerna till Efter Halal. Falskt eftersom Anna Lindman Barsk faktiskt är producent för Halal-tv i Umeå. Att Anna Lindman Barsk sitter i Stockholm ska egentligen inte märkas. Det ska se ut som om hon helt arbetar som producent vid livsåskådningsredaktionen i Umeå.Sedan uppger källorna det som mest underminerar trovärdigheten för debattprogrammet Efter Halal imorgon. När Anna Lindman Barsk frågar de som ska delta i programmet sitter hon och frågar ut dem i förväg om deras åsikter om Halal-tv redan i telefon. På så vis kan hon föra informationen vidare till debattledarna och till Cherin Awad redan innan deltagarna får vara med i debatten så att de hinner förbereda sig med motargument. Dessutom kunde Anna Lindman Barsk välja ut exakt vilken kritiker hon själv ansåg vara lämlig att ha med i Efter Halal, genom att bara den som hade åsikter som passade in godtogs.Slutsats:

Efter Halal imorgon har lika låg trovärdighet som vad Halal-tv haft.


Sydsvenskans ledare måndag 22 december 2008 sågar såväl hela Halal-tv som debatten Efter Halal:

Inga kommentarer: