2008-12-07

Bloggen Moskéns skola återuppstår7 april 2007 berättade bloggen Jihad i Malmö om en ny blogg. Den hette Moskéns skola och handlade enligt Jihad i Malmö om en islamistisk friskola som bloggade om saker som hänt i verkligheten på deras skola:Debatthuset diskuterades bloggen Moskéns skola i april 2007:

"Inlägg: 6
Händelser på en muslimsk friskola
Hur det går till på en muslimsk friskola kan läsas på:


Källa:I forumet Ung svensk avslöjades i april 2007 att bloggen Moskéns skola tydligen utspelade sig eller handlade om Islamic Center i Malmö som driver en moské och den muslimska friskolan Ögårdsskolan. Det stämmer om man kollar upp ansökningarna som Islamic Center gjort till Skolverket för Ögårdsskolan:


"Moskéns skola startar Nordens första islamiska högstadium

Citat:

"MALMÖ: I ett pågående ärende hos Skolverket registrerat 31 mars 2006 ansöker Moskéns skola om att starta högstadium från höstterminen 2007. Så här ser det ut i Skolverkets databas som finns på Internet:

2006-03-31
Ansökan om godkännande av och rätt till bidrag för fristående grundskola, fr o m ht 2007, åk 7-9,
Enheten för tillståndsgivning
Pågående

Längre tillbaka i Skolverkets databas på Internet finner vi i Moskéns skolas ansökan om att starta friskola, att tanken hela tiden varit att inhysa alla årskurser från årskurs 1-9. Så här står det i ansökan från 1998:

1998-03-30
Godkännande och rätt till bidrag till "Moskéns skola" åk 1-9
Enheten för utveckling av prov och godkännande av
Avslutat
1999-06-09

Det innebär att Moskéns skola nu höstterminen 2007 vill bli Nordens första högstadium med islamisk inriktning. Ärendet är pågående hos Skolverket. "

Läs denna blogg om skolan på Malmömoskén:Källa:


Fler omnämnanden av bloggen Moskéns skola i april 2007 funna på sökmotorn Google:


Vid sökningar på Google verkar det inte finnas så mycket om bloggen Moskéns skola efter april 2007. Det verkar faktiskt som om bloggen Moskéns skola enbart fanns till runt april 2007. Detta bekräftas någorlunda av bloggen Jihad i Malmö som 5 september 2007 skriver så här:


"Moskéns skola gjorde ett kort gästspel
i bloggosfären och försvann spårlöst.
Nu har en släkting,
Muslimska friskolan,
dykt upp. Den är kanske inte lika hejdlöst
rolig som sin föregångare, men mycket
informativ och oroväckande...."

Källa:Någon gång 2007 försvann alltså bloggen Moskéns skola spårlöst. Inga inlägg från bloggen går att läsa mer än de citerade på olika forum som Debatthuset, Flashback, Ung svensk med flera.


Men så i onsdags 3 december 2008, alltså mer än ett år senare dyker bloggen Moskéns skola upp igen. Den har exakt samma webadress som innan:Nu har den emellertid ett annat namn i sin rubrik och heter SFI inifrån.

Alla gamla länkningar på forum och Google till http://moskensskola.blogspot.com/ går numera till den nya bloggen SFI Inifrån.Vem eller vilka som låg bakom den gamla bloggen med samma namn från 2007 framgick aldrig. Men den nya bloggen med namnet SFI Inifrån handlar också om islamisk skolgång, fast nu om muslimer som går på svenska för invandrare. Den nya bloggen är något tuffare i sitt språk än den gamla. Den nya har en skribent som heter vänsterwiki:Vänsterwiki driver också en annan blogg som heter:


Han är tydligen en välkänd kritiker till vänsteraktivister och vänstervinklingen på svenska Wikipedia.Det ska bli intressant att följa hans nya blogg Moskéns skola och dess avslöjanden om SFI-undervisning för muslimer. Huruvida Vänsterwiki skrev bloggen Moskéns skola i april 2007 också framgår inte. Eller om han nu använder sig av en gammal avdankad bloggadress som legat i dvala. Intressant att en bloggs webbadress går att väcka till liv igen efter över ett år emellertid. Han länkar dessutom till den här bloggen Muslimska friskolan i sin bloggrulle.


Inga kommentarer: