2008-12-20

Förinspelad debatt om Halal-tvDet fega SVT vågar endast ha en förinspelad debatt om Halal-TV 22/12:"Redan innan Halal-tv började sändas utbröt en hätsk ­debatt. På måndag ersätts det sista avsnittet med ett diskussionsprogram som tar upp frågan om varför reaktionerna blev så starka. Men en av de mest kritiska debattörerna är inte med."


"Producenten för måndagens program, Katarina Dahlgren, är också besviken över att Dilsa Demirbag-Sten inte ville vara med.

–Mitt intryck är att det här är en infekterad fråga. Det känns som en ganska ovan debatt i Sverige, en debatt som många ger sig in i men utan att vilja mötas och diskutera i en tv-studio, säger hon.

Att Dilsa Demirbag-Sten inte medverkar i programmet har dock inte med rädsla att göra, förklarar hon. SVT var sent ute med att förklara programupplägget och när hon väl fick se det drog hon slutsatsen att diskussionen inte skulle komma vidare från den debatt som varit.
–Det som framgår tydligast av den här debatten är att SVT förmodligen har problem att hantera de här frågorna, säger hon.

Kritiska röster mot Halal-tv finns ändå med i kvällens program. Ozan Sunar var tidigare programgenrechef på SVT och sa då nej till programmet. Beslutet om att sända det fattades när han hade lämnat sin post.

–Jag tyckte det var problematiskt och otydligt vilken roll programledarna skulle ha, när de var där i egenskap av ortodoxa muslimer. Jag tror att vi alla är eniga om att minoriteter och muslimer bör synliggöras mer i medierna och i public service, frågan är bara hur, säger han."


Källa, Svenska Dagbladet lördag 20 december 2008:Gunnar Hofverberg är projektledare för Halal-tv i Umeå. När debatten blossade upp i samband med starten av Halal-TV blev han rasande över kritiken. Han sa då till bloggen Muslimska Friskolan att de som kritiserar Halal-TV är rasister och nazister.


Läs den egentliga anledningen till att den förinspelade debatten om Halal-tv ersätter ett stoppat del 8:


Halal-tv gör självmål enligt DNs sportkrönikör 20/12 2008:

Inga kommentarer: