2008-12-13

Närpolis vågar inte avhysa muslimska skolungdomarSveriges Radio Malmö har intervjuat Rosengårds närpolischef. Han får frågan varför de inte avhyser de polisanmälda olagliga ockupanterna av Islamiska Kulturföreningens lokaler. Denna koranskola och källarmoské ockuperas av muslimska skolungdomar. Närpolischefen säger att de inte vågar köra bort dem eftersom det kan leda till repressalier som när ungdomar från Rosengård i fjor 2007 gav sig på polisen och satte fyr på saker. Polisen till och med frågar de muslimska skolungdomarna hur de vill bli bortkörda.


Kan man gissa redan nu att inte en enda av de muslimska skolungdomarna kommer att polisanmälas individuellt eller riskera åtal för olaga intrång?


Lyssna till Rosengårds närpolischef i denna intervju från fredag 12 december 2008:
"17:00 fredag 12 december 2008

Polis väntar med avhysning av ockupanter

Polisen i Malmö tänker fortsätta avvakta med utrymning av den ockuperade källarlokalen på Ramels väg i Rosengård, detta eftersom man är orolig för vad ett ingripande skulle få för konsekvenser.

Närpolischef: ”Vi gör alltid taktiska bedömningar”

Lokalen som tidigare hyrdes av Islamiska kulturförening är sedan tre veckor tillbaka ockuperad av ungdomar som vill ha den kvar.

- Dom frågade hur vi ville att de skulle ta ut oss. Vi sa att vi är fredliga, säger Ibrahim el Moughrabi, som är en av ockupanterna.

Fastighetsägaren Contentus polisanmälde ockupationen bara några dagar efter att kontraktet med Islamiska kulturföreningen gått ut. Men fortfarande väljer polisen att avvakta med utrymning av källarlokalen. Närpolischef Börje Aronsson säger att man hela tiden för dialog med både fastighetsägare och ockupanter.

- Det kan bli konsekvenser vid ett avlägsnande. 2007 var det konfrontaion med polis i Herrgården. Vi hade problem med bränder och skadegörelse samt andgrepp mor polis och räddningstjänst, säger Börje Aronsson, närpolischef på område Öster i Malmö."


Källa, Sveriges Radio Malmö fredag 12 december 2008:


Läs mer hos Leffe:

Inga kommentarer: