2008-12-15

Olaglig tältmoskéNär polisen i morse stormade den muslimska koranskolanRosengård, mötte muslimska skolungdomar upp. Polisen undrade varför inte dessa var i skolan. Det är Islamiska Kulturföreningens islamistiska källarmoské som polisen nu trott de förpassat till historien. I stället har den nu uppstått som en olaglig tältmoské precis utanför. I Sydsvenskans webb-tvinslag syns hur minderåriga muslimska skolungdomar olagligt bryter sin skolplikt och skolkar för att försvara sin farliga islamistiska koranskola:


"Under måndagseftermiddagen slogs ett tält upp utanför den källarlokal i stadsdelen Rosengård i Malmö som tömdes av polisen på morgonen. Lokalen, som bland annat använts som moské, har varit ockuperad sedan den 24 november.

Läs/Se mer:

Polistillslag mot källarmoské
I
IMALMÖ.

Polisen ska undersöka vem som äger marken som tältet slagits upp på för att sedan kunna ta ställning till om det ska tas bort.

Tre ungdomar i åldern 16 till 18 år var i lokalen när polisen kom dit på måndagsmorgonen. De fick följa med till polishuset för förhör och riskerar att ställas till ansvar för olaga intrång.

Efter tömningen kom fler ungdomar dit. Känslorna var upprörda och bland annat revs polisens avspärrningar ner. Lokalen bommades sedan igen i närvaro av polis."


Källa, Sydsvenskan måndag 15 december 2008:"Framför allt var det barn i högstadieåldern, sammankallade av en sms-kedja. ”Borde inte ni vara i skolan” var polisens fråga till barnen.

De protesterande är mest upprörda över det övervåld de anser att polisen använde när man tog till pepparsprej vid tömningen och knuffade på barnen som protesterade.

Vid tiotiden blev barnen tillsagda av de äldre att lugna ner sig och stämningen stillnade.

”Men vi ska sätta upp tält här och stanna för att protestera” säger en av de protesterande till Sydsvenskan."


Källa, Sydsvenskan måndag 15 december 2008:


Expressens bild från avhysningen idag visar klart att det rör sig om minderåriga muslismka skolbarn:Fler nyhetsrapportering om islamisterna vid Islamiska Kulturföreningens avhysning från sin källarmoské måndag 15 december 2008:
"Rikspolisstyrelsen
Helgrapport Skåne
2008-12-15 11:24

08:08 Malmö.

Föreningslokalen på Ramels väg som tidigare hyrts av Islamiska kulturföreningen utrymdes på måndagsmorgonen och kommer nu att stängas av fastighetsägaren. Tömningen av lokalen har gått lugnt tillväga och tre ungdomar mellan 16 och 18 år som befann sig i lokalen har fått följa med till polishuset för förhör där även socialtjänsten från Rosengård kommer medverka.

Ett 30-tal barn och ungdomar har samlats utanför lokalen efter tömningen på grund av att de glömt sina tillhörigheter i lokalen. Diskussioner pågår för att dessa personer ska få tillbaka sina tillhörigheter på ett smidigt sätt."


Källa:"Av den folkhop som samlades utanför försökte ett flertal ta sig in i lokalen gång på gång och en polishund skickades in och polisen kunde tömma moskén.

- Den här lokalen vi haft i 16 år, vi är uppfostrade här i den här lokalen. Och den användes av 180 ungdomar här innan, säger unge Mohammed.

- Allt möjligt har vi gjort i den här lokalen, vi har lärt oss att respektera Sveriges lagar och polisen och allting. men nu kommer polisen hit och kallar oss för jävla ungdomar."


Källa, SVTs Sydnytt måndag 15 december 2008:


Se Sydnytts TV-inslag där de muslismka skolungdomarna avhyses 15/12 2008:


"Börje Aronsson, som är chef på det Närpolisområde Öster, där Rosengård ingår, berättar att polisen fört en dialog med både fastighetsägaren och ungdomarna som ockuperade lokalen.
– Fastighetsägaren vill att allt skulle gå lugnt till väga och vi har även haft konstruktiva samtal med ockupanternas företrädare. Tyvärr kom vi inte så långt att de lämnade lokalen frivilligt."
I
Källa, Skånska Dagbladet måndag 15 december 2008:
I
I
I
"Polisen undersöker nu vem som äger marken som tältet slagits upp på för att sedan kunna ta ställning till om det ska tas bort.

Muhammed El-Masriyey är en av dem som varit med och slagit upp tältet.- Vi ska sova där i natt.
Blir inte det kallt?
- Det var kallt inne i lokalen också."
I
Källa, Skånska Dagbladet måndag 15 december 2008:
I
I
I
TT om nyheten 15/12 2008:
I
I
I
Här kommer muslimernas hot:
I
"Basem Mahmoud, talesman för svensk-jordanska vänskapsföreningen säger dock till TT att polisen visat bristande respekt för moskén då de gått in i den med skor på fötterna och hundar.
Han menar också att polisen svikit en överenskommelse.
- Jag befarar att det här kan leda till oroligheter, säger Mahmoud."
I
Källa, Dagens Nyheter måndag 15 december 2008:
I
I
Och genast ikväll hämnades genom flera olika containerbränder på Rosengård:
I
I
"Brandkåren ryckte ut till en containerbrand på Ramels väg i Rosengård vid 18-tiden på måndagskvällen. Tjugo minuter senare var branden släckt.
Det var aldrig någon risk för att branden skulle sprida sig, men polisen misstänker att den är anlagd. Brottsmisstanken är skadegörelse. En och en halv timme senare brann det i en annan container längre bort på samma gata.
Tidigare idag avhystes ockupanterna i källarmoskén på Ramels väg, trots vilda protester från de ungdomar som länge kämpat för att få behålla lokalen."
I
I
Källa, Sydsvenskan måndag 15 december 2008:

Inga kommentarer: