2008-12-30

S tycker att muslimska friskolor skapar problemNu kritiserar socialdemokraterna vad muslimska friskolor ställer till med. I det här fallet den muslimska friskolan Alnour International School i Luleå:


"OAVSETT OM MAN är för eller emot friskolor, måste vi inse att det blir problem när antalet friskolor exploderar och konkurrensen mellan friskolorna ökar.

I Luleå har friskolan Alnours ägare stängt skolan, detta efter bara någon månads verksamhet. Friskolan måste återbetala skolbidraget till kommunen och eleverna välkomnas tillbaka till den kommunala skolan.

Fallet med friskolan Alnour i Luleå är inte unikt. Det finns flera liknande exempel i övriga landet."


"Vi är många som tycker att den kommunala skolan är en mycket bra skola. Men den orkar inte med att också bära kostnader som uppstår när friskolor stänger.


Karl Petersen (s)
kommunalråd i Luleå"


Källa, Norrbottens-Kuriren 29 november 2008:Men se den muslimska friskolan Alnour International School har inte tänkt betala tillbaka skolbidraget såsom s-kommunalrådet naivt trodde. Alnour har inte betalat tillbaka en krona och nu går fallet till inkasso:

Källa, Norrländska Socialdemokraten 5 december 2008:Tidigare bloggposter om Alnour International School som visar hur hederlig en muslimsk friskola är:


Inga kommentarer: