2008-12-20

Islamic Center ställs mot Islamiska KulturföreningenI Sydsvenskan 20/12 ställs Islamic Center mot Islamiska Kulturföreningen som ligger bakom upploppen på Rosengård:


"Islamiska kulturföreningen anses av flera följa en mer strikt tolkning av islam, till skillnad från Islamic Center med Malmös stora moské. Medan Islamic Center bannlyst politik i sin moské, så anser kulturföreningen att man inte kan blunda för politik i sina predikningar.

– Det skulle vara märkligt om man inte kunde ta upp dagens problematik i en predikan. Vad ska man då ta upp? säger Ammar Daoud.

Islamiska kulturföreningen hamnade i fokus i en artikelserie i Sydsvenskan 2006, där det berättades om nära kontakter med den saudiarabiska stiftelsen al-Haramain, som USA hävdar ska ha gett finansiellt stöd till flera av al-Qaidas grenar."


Läs hela artikeln i Sydsvenskan lördag 20 december 2008:"Till detta kommer att en liten krets kring en källarmoské medverkar till att konflikten får en religiös dimension. "Det är definitivt inte bostadsområdet Herrgården som gjorde uppror”, sa en polischef i går.

Precis som vänsteraktivister i Skåne ockuperade extremisterna en lokal sedan de blivit vräkta av hyresvärden. Den stora gruppen moderata muslimer i Malmö som hör till moskén Islamic Center ser med stor förvåning och genuin oro på subgruppens förehavanden."


Källa, ledare i Smålandsposten lördag 20 december 2008:
http://www.smp.se/ledare/branden-i-rosengard(1045840).gm

Gårdagens bloggpost hos Muslismska Friskolan byggde på SVTs Debatt, där Janne Josefsson jämförde Islamic Center med Islamiska Kulturföreningen:Intressant att alternativen för Malmös muslimer nu polariseras alltmer. Det är därför som politikerna alltid förordar och öser skattepengar över Islamic CenterIslamiska Kulturföreningens bekostnad. Sedan får politikerna inte se röken av pengarna som stiftelsen Islamic Center smusslar bort dit ingen vet vart de går.
Det märkliga är hur flera i personalen på Islamic Centers muslimska friskola Ögårdsskolan ändå vittnar om hur Islamiska Kulturföreningen sätter sina barn i Ögårdsskolan. Det man ser är någon eller några elever i varje klass. Det uppdagas när Islamiska Kulturföreningens föräldrar kommer till Ögårdsskolan för föräldrasamtal eller för att hämta barnen, på skolavslutningar med mera.


Inga kommentarer: