2008-12-28

Muslimsk friskola för elitenUtanför Berlin finns den muslimska friskolan Tüdesb för turkar. Den utbildar andra generationens invandrare till en elit. Nyckeln är att man tagit bort den religiösa indoktrineringen islam och muslimska språk från schemat. Slöjan syns inte heller till.Varför har ingen muslimsk friskola i Sverige bra betyg? Varför lyckas man inte på någon enda muslimsk friskola i Sverige med andra generationens invandrare? Kanske för att man envisas med att fördumma dem med ämnet islamologi eller förstöra svenskkunskaperna med arabiska, somaliska och bosniska. Plussa på med könssegregerande slöja och "The Botten Is Nådd":"Tyska viktigast på schemat i turkisk elitskola

I en före detta brittisk militärkasern i Berlinförorten Spandau ligger ett turkiskt frigymnasium. Det har inte religionskunskap på schemat och undervisningsspråket är tyska. Turkiska kommer in först som tredjespråk."

Källa, Sydsvenskan sidorna A10 och A11 21 december 2008:Hemsida för den turkiska friskolan Tüdesb med preussisk disciplin:
I
I

Inga kommentarer: