2008-12-24

Cherin Awad fick inte juristjobbet"Awad tog sin jur kand - med immaterialrätt som ett specialområde - samtidigt som hon skaffade barn.

I somras var hon nyutexaminerad och erbjöds ett juristjobb. Sedan brakade kritiken loss. Att "mussehorans", som hon kallats, telefonnummer lagts ut på internet kan hon ironisera över, liksom de rasistiska bloggarna som kartlagt hennes vardag.

Men när jobberbjudandet plötsligt drogs tillbaka under hösten blev det allvar. Rösten viker."


Källa, Dagens Nyheter måndag 22 december 2008:Ja, hur kan det komma sig att en muslimsk programledare i könssegregerande slöja som uttalat sitt stöd för stening och inte skakar hand med män, förlorar ett erbjudet arbete som jurist?Märkligt också att Cherin Awad kallar bloggar som kritiserar Halal-tv för rasistiska. Medan tidningar som kritiserar Halal-tv kallas enbart för kritiska. Det var Blågula frågor, Paul Nilssons insändare och bloggar som först letade upp hennes uttalande om stening och framförde kritik av henne som programledare. Sedan övertog journalister det researcharbete som de förra utfört.Är den arbetsgivare som inte längre vill anställa Cherin Awad som jurist också rasist? Om Cherin Awad anser att hon felaktigt inte fått juristjobbet, varför stämmer hon inte den arbetsgivare som dragit tillbaka erbjudandet? Naturligtvis för att arbetsgivaren inte gjort något fel alls. Cherin Awad kan väl söka arbete på Wasamuseet istället. Där fick ju Halal-tvs andra programledare Dalia sommararbete. Så kan Sverige igen visa upp för besökande turister att den nya svenska kvinnan bär underkastande slöja, som den massinvandring från islamska länder riksdagspartierna verkställt. Eller som några folkpartistiska politiker i Malmö uttryckt saken:

" - Sverige importerar kvinnoförtryck från islamiska länder."DNs ledarsida rescenseras idag på julafton 2008 debatten Efter Halal:


Debatten Efter Halal 22/12 2008 i SVT Play:


Inga kommentarer: