2008-12-27

Islamic Center nekade vigsel
Islamic Centers imam Ayoub Chibli vägrade viga en kristen kvinna med en muslimsk man. Ayoub Chibli är även datalärare på Islamic Centers muslimska friskola Ögårdsskolan i Malmö. Hur ska han kunna lära ut att kristna är lika mycket värda som muslimer när han behandlar den kristna kvinnan så här? Läs berättelsen nedan från Familjeforum:"Känsliga Rummet > Myndighetskontakt

Totalt 5 svar


Finns här någon svensk kvinna med kristet ursprung som har gift sig i ...

Mån 20 okt 16:23 ID: 37468335
Anonym (...)


Vi är ett blandat par som vill gifta oss efter 6 års väntan. Vi tänkte göra det borgerligt för den lagliga biten, och så ha en vigselceremoni med en präst och en imam för att respektive familjer ska blidkas o bli nöjda. Vi har hittills bara fått tag i en imam i malmö (den blandade cermonin med släkten ska hållas utanför malmö) och han ville inte ställa upp. Är det NÅGON på hela Familjeliv som har gjort samma sak och kan tipsa om en imam i malmö eller i närheten av malmö som är schysst och kan tänka sig ställa upp på en blandad ceremoni?? Präst är fixat, min svåger är prelle

...Tacksam för svar


Svar 1. Mån 20 okt 16:26 ID: 37468442
Anonym (...)

(Trådstartaren)
puffSvar 2. Mån 20 okt 23:50 ID: 37486458

Anonym (...)

(Trådstartaren)

en liten puff tillSvar 3. Tis 28 okt 18:05 ID: 37745149
joojsweden

Vigsel

Kammarkollegiet har i ett beslut den 9 oktober 2002 med stöd av 2 § lagen (1 993:305) om rätt att förrätta vigsel inom andra trossamfund än Svenska kyrkan förordnat Ayoub Chibli att vara vigselförrättare inom Islamic Center i Malmö.

Tid för vigsel avtalas med Ayoub Chibli vid personligt besök eller per telefon. Intyg om hindersprövning ska lämnas in innan vigselförrättningen.

I regel förrättas vigseln i tjänsterum i Moskén. Mannen och kvinnan ska ha vittnen med sig. Efter vigseln får paret vigselbevis, och vigselförrättaren underrättar skattemyndigheten om vigseln.

HindersprövningDe som vill gifta sig ska begära hindersprövning, denna är till för att undersöka att inga hinder för äktenskapet finns. Hindersprövningsintyget gäller sedan i 4 månader.

Ansökan om hindersprövning erhålls från den lokala skattemyndigheten. Du kan också beställa en blankett via Riksskatteverkets webbplats.För mer information om vigsel ta kontakt med:

Ayoub Chibli
Tfn: 0704 024 052 eller 040-22 83 24
E-post:
ayoub@islamiccenter.se


Svar 4. Tis 28 okt 18:09 ID: 37745274

joojsweden

Du kan ringa imamen,,,, kanske kan ni komma överrens om att han ska viga er på annan plats.

Imamerna i malmö är vänliga och tillmötesgående, Kan inte Ayoub Chibli komma till er kan han rekomendera en annan av imamerna att förätta er vigsel.


Svar 5. Tis 28 okt 22:11 ID: 37755484

Anonym (...)

(Trådstartaren)

Ayoub var den som inte ville ställa upp! :)

Nu har det gått en tid sedan jag skrev, och en del har hänt som leder till att vi bara gör det först borgerligt som vi sade, och sedan har en fest som blir som ett lysningskalas/kurdiskt bröllop, där alltså ingen präst eller imam medverkar i någon ceremoni.

Till slut, efter lite trugande, fick Ayoub ur sig att han kunde ge oss nret till en anna som han trodde skulle ställa upp.

Vi skulle ringa honom. Men sen när vi berättade för mina svärföräldrar hur vi ville göra vår vigsel, blev de smått hysteriska och ville inte acceptera vårt upplägg. (Som om det vore de som skulle gifta sig. Både jag och min blivande man tycker de agerar som insnöade stenåldersmänniskor)

Sen visade det sig att gubben på pastorsexpeditionen som vi skulle hyra lokal av inte tillät att vi hade någon välsignelseceremoni i den lokalen. (Är en lokal som inte innehåller några religiösa symboler, men som kyrkan brukar använda som fika-lokal.)

SÅ, min tråd är inte aktuell längre, i och med detta!

Tack, dock, för ditt inlägg!"Källa, forumet Familjeliv oktober 2008:
Inga kommentarer: