2008-12-18

Islamic Center anklagar källarmoskénKvällens Debatt i SVT med Janne Josefsson handlade om källarmoskénRosengård. Islamiska Kulturföreningen var där som paraplyorganisation för föreningarna i den. Gäst i studion var även den stora moskéns VD och rektor för den muslimska friskolan Ögårdsskolan, Bejzat Becirov:Se debatten från 18/12 2008 i SVT Play:"EFTERSNACK: Se debatten om moskébråket i Rosengård, som fortsatte direkt efter sändningen. Med bland andra Mustafa Alshawi, Bejzat Becirov och ungdomar från källarmoskén på Ramels väg."
Programledaren Janne Josefsson frågade de muslimska ungdomarna från Islamiska Kulturföreningen varför de inte kunde gå till den stora moskén vid Islamic Center. Då svarade de att de inte tänkte göra det och inte ville det, eftersom det inte är deras moské.


Därefter höll Bejzat Becirov upp en bild från branden av sin stora moské år 2003. Han anklagade sedan ledningen för källarmoskén hos Islamiska Kulturföreningen för deras agerande i samband med kravallerna på Rosengård. Det syntes klart att det finns ett avgrundsdjup mellan de arabiska ibland fundamentalistiska muslimerna som går i källarmposkén hos Islamiska Kulturföreningen, och de mer moderata bosniska, makedonska och andra lugnare muslimer som går i den stora moskénIslamic Center.


Nu när kravallerna på Rosengård eskalerar ska det bli intressant att se om spänningarna mellan Islamiska Kulturföreningen och Islamic Center kommer upp till ytan. Becirov sa att han skäms för att bo på Rosengård och undrar varför Islamiska Kulturföreningen bråkar. Det leder enligt Becirov till att ungdomar sätter fyr på fattiga helt oskyldiga rosengårdsbors bilar och saker. Både VDn för Islamic Center och flera i personalen på Ögårdsskolan är helt öppna med att de inte gillar Islamiska Kulturföreningen.Men varför besökte Mona Sahlin fundamentalisternas bibliotek?

"Mona Sahlin var här en gång och besökte vårt bibliotek. Sedan åkte hon igen."
Källa:Invandrarpolisen Mustafa Alshawi från Rosengård var också gäst i studion. Hur kommer det sig att inte poliser med invandrarbakgrund som favoriserats eller kvoterats in, inte används när de nu verkligen behövs? Varför lyckas inte dessa stoppa oroligheterna på Rosengård? Det är ju därför invandrarpoliser kvoterats in på svenska sökandes bekostnad.Artiklar i kväll 18/12 2008 om upploppen på Rosengård:Inga kommentarer: